Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis nuo motociklo besivejant Lietuvos rinktinės autobusą ir serbų pastabos mūsų krepšininkams

Slovėnijoje rytą pradedame, o vakarą baigiame Jesenicių krepšinio arenoje. Įvykių čia netrūksta ištisą dieną, tačiau ketvirtadienį nusprendėme parengti savo skaitytojams kiek kitokį reportažą. Kartu su „Krepšinio širdies“ fotografu Tomu Tumalovičiumi sėdome ant motociklo ir fiksavome vaizdus, kurie Lietuvos krepšinio rinktinę lydi kiekvieną dieną.
Vaizdai, kurie kasdien lydi Lietuvos krepšinio rinktinę
Vaizdai, kurie kasdien lydi Lietuvos krepšinio rinktinę / Astos Žukaitės nuotr.

Vingiuotas kelias stačių aukštikalnių ir žaliuojančių kalnų įduboje tęsiasi keliolika kilometrų. Vaizdai – pribloškiantys. Ne tik mums. Slovėnijos grožiu kasdien mėgaujasi ir daug ko matę Lietuvos krepšininkai. Socialiniuose tinkluose jie dalijasi savo mobiliaisiais telefonais įamžintais peizažais, o mes pasidalinsime savaisiais.

Kelionė iki keturių žvaigždučių „Kompas“ viešbučio trunka apie 30 minučių. Gali dairytis ir į vieną, ir į kitą pusę – grožiu viena kitai nenusileidžia. 

Greitkelyje pro šoną zvimbė motociklai. Šimtai metalinius žirgus pasikinkiusių motociklininkų.

Jesenicės ir jos apylinkės – turistų pamėgtos vietos. Ne tik žiemą, bet ir vasarą. Pavyzdžiui, priešais Lietuvos rinktinės viešbutį veikia speciali rogučių trasa. Panaši į pasivažinėjimą atrakcionu Anykščiuose. 

Todėl prie viešbučio galima sutikti ne tik krepšininkų ar komandų narių (B grupės rinktinės gyvena kartu). Kavinėse netrūksta žmonių ir, kaip pažymėjo vietiniai, geros auros bei puikios nuotaikos.

VIDEO: Specialus 15min.lt reportažas

Atvykę prie viešbučio, sutikome serbų žurnalistus, kurie, priešingai nei žiniasklaidos atstovai iš Lietuvos, pakalbinti savo rinktinės žaidėjus gali bet kada ir bet kur. 

„Daugelis Serbijos žaidėjų dar jauni, neišpaikinti šlovės. Jūsų krepšininkai kur kas didesnės žvaigždės. Turbūt jūsų šalyje jie sulaukia milžiniško dėmesio. Kiek nejaukiai pasijaučiau bendraudamas su Jonu Valančiūnu – aš jo klausiu, o jis man vienu žodžiu atsako. Su Serbijos krepšininkais mes bendraujame labai laisvai. Netgi per socialinius tinklus „Facebook“ ar „Twitter“. Mūsų bendravardžiai – Nemanja Nedovičius, Nemanja Krstičius ar Nemanja Bjelica labai šaunūs vyrukai“, – pasakojo vienas Serbijos žurnalistų.

Serbijos žiniasklaida po pergalės prieš Lietuvą apipylė pagyromis savo rinktinę. „Esame laimingi, nes pasiekėme ne tik pergalę, bet ir pademonstravome gražų, solidų žaidimą. O kas atsitiko su jūsų rinktine?“ – ėmė klausinėti serbų žiniasklaidos atstovai.

„Atkreipėme dėmesį, kad jūsų krepšininkai labai susikaustę. Čia vyksta šventė, o jų veiduose šypsenų beveik nematome. Ir aikštelėje jie buvo tarsi ne savi, pasimetę. Matėsi, kad mačas jiems labai svarbus, norėjo laimėti, stengėsi, bet...“ – savo pastebėjimais, diskutuodami tarpusavyje, dalijosi serbai. 

Jie pasakojo, kad vakar po mačo akis į akį kalbėjosi dvi krepšinio legendos – Aleksandras Džordževičius ir Arvydas Sabonis. „Aleksandras stebėjosi, kodėl jūsų rinktinė į čempionatą atvyko tokios komplektacijos. Kam reikia penkių aukštaūgių? Arvydas atsakė, kad treneriai turi savo filosofiją ir jie, geriausiai žinodami situaciją, pasirenka strategiją. Bus įdomu pamatyti, ar šiame čempionate jūsų pasirinkta sudėtis pasiteisins“, – svarstė jie. 

Bet kuriuo atveju, mūsų krepšininkų nusiteikimu nevertėtų abejoti. Buvo akivaizdu, jog mūsiškiai rungtyniavo negailėdami jėgų. Pralaimėti pirmųjų rungtynių nenori niekas, tačiau dar svarbiau – kuo greičiau pamiršti nesėkmę, pasimokyti iš klaidų ir pasinaudoti nauju šansu. Kol toks dar yra. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius