-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darjušas Lavrinovičius: „Ar gali būti geresnis rinktinės žaidimas? Svarbu, kad ne blogesnis“

„Karšta čia... Jo, labai pasiilgau interviu – labai seniai iš manęs niekas jo neėmė“, – po Akropolio taurės turnyro mačo kaip visada juokavo Lietuvos krepšinio rinktinės geros nuotaikos kūrėjas Darjušas Lavrinovičius.
Akropolio taurės mačas tarp Lietuvos ir Italijos krepšinio rinktinių – Darjušas Lavrinovičius
Akropolio taurės mačas tarp Lietuvos ir Italijos krepšinio rinktinių – Darjušas Lavrinovičius / Tomo Tumalovičiaus nuotr,

Mače su italais D.Lavrinovičius pelnė 14 taškų ir buvo vienas rezultatyviausių rungtynių žaidėjų. Už „brolį“ sėkmingiau italų krepšį atakavo Linas Kleiza, kurio sąskaitoje 18 taškų. Tuo tarpu Kšištofas Lavrinovičius įmetė tik 3 taškus.

– Kodėl broliui nedavėte pasireikšti?

– Jis jau „prisireiškė“... Jam dar viskas ateityje. Kita vertus, jis įėjo, padarė tvarką, komanda pradėjo pirmauti, ir jam užtenka.

– Ar sunkios rungtynės buvo su italais?

– Galėtų būti ir lengvesnės. Jaučiu, kad turime jau tobulėti, eiti į priekį, bet ir šiandienos rungtynėse buvo momentų, kai darėme ne tai, ko prašė treneris, turėjome problemų gynyboje. Aš manau, darysime išvadas.

– Laimėti devyni kontroliniai mačai iš devynių. Ką tai įrodo?

– Kad mes stiprūs. Bet tai kol kas draugiškos rungtynės – nėra įtampos. Per Europos čempionatą bus kitaip – neverta tikėtis, kad bus taip pat lengva, kaip dabar. Bus visiškai kitas varžovų nusiteikimas. Ir mes patys turėsime dar labiau stengtis, atiduoti save aikštėje, dar geriau žaisti.

– Tai gali būti dar geresnis rinktinės žaidimas?

– Svarbu, kad nebūtų blogesnis.

– Šiandien baudas blogai metėte. Treneris „apkaltino“ kitus kamuolius. Sutinkate?

– Gal tai būtų nevykęs pasiaiškinimas, bet mes tikrai treniravomės su vienais kamuoliais, o dabar tenka žaisti su kitos firmos kamuoliais. Bet reikia dar suprasti, kad Europos čempionate neteks rinktis kamuolių. Mes turime siekti, kad pataikytume 75 procentus visų baudų.

– Jūs pats galite žaisti dar geriau?

– Žmogaus galimybės yra neribotos. Dabar tikrai nesu blogiausios sportinės formos ir esu pasirengęs žaisti bei atiduoti visas jėgas. Forma krenta tuomet, kai traumą gauni. Kuomet nieko neskauda, tu gali judėti, gali atiduoti visas jėgas ir labiau padėti komandai.

VIDEO: Darjušo Lavrinovičiaus linksmas interviu

Mantas Kalnietis po rungtynių teigė, kad akistata su italais buvo lyg du skirtingi mačai.

„Pirmoje pusėje žaidėme lyg užmigę, lėtai, kamuolys vaikščiojo vangiai. Antroje dalyje pagreitinome žaidimą. Mums tai tiko – prie puolimo reikia pridėti ir gerą gynybą, trenerio nurodymų vykdymus. Manau, šis mačas buvo žingsnis į priekį“, – sakė M.Kalnietis

VIDEO: Manto Kalniečio mintys po dvikovos su italais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius