Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dušanas Ivkovičius nebetreniruos Serbijos krepšinio rinktinės

Nors iš jaunų žaidėjų sudaryta Serbijos krepšinio rinktinė Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje ir iškovojo kelialapį į kitų metų pasaulio pirmenybes, nuo 2008 metų ekipą treniruojantis Dušanas Ivkovičius nusprendė pasitraukti iš savo pareigų.
Serbijos krepšinio rinktinės treneris Dusanas Ivkovičius
Dušanas Ivkovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos krepšininkai Europos pirmenybių B grupėje iškovojo tris pergales ir dukart pralaimėjo, antrajame etape laimėjo du mačus iš trijų, tačiau ketvirtfinalyje 60:90 buvo sutriuškinti titulą gynusių ispanų.

Kovą dėl kelialapio į kitų metų pasaulio čempionatą Ispanijoje serbai pradėjo pralaimėjimu Slovėnijai, tačiau lemiamose rungtynėse 76:64 įveikė Italiją, užėmė septintąją vietą ir pateko į pasaulio čempionatą.

69 metų krepšinio specialistas Serbijos nacionalinę rinktinę treniravo nuo 2008 metų ir 2009 metų Europos pirmenybėse Lenkijoje su ja iškovojo sidabro medalius.

Treniruodamas nacionalinę komandą D.Ivkovičius dirbo ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje, su kuria 2012 m. laimėjo Eurolygą ir tapo Graikijos čempionu, o metus prieš tai buvo iškovojęs Graikijos taurę.

D.Ivkovičius yra pasiekęs įspūdingų rezultatų su buvusios Jugoslavijos nacionaline komanda, kurią treniravo 1988-1995 metais. 1988 m. olimpiadoje iškovotas sidabras, 1990 m. pasaulio čempionų titulas ir trys Europos čempionų titulai (1989, 1991 ir 1995 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius