Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos krepšinio čempionate Graikija paliko turkus be pergalių, slovėnai palaužė Gruziją

Europos krepšinio čempionate šeštadienį sužaistos paskutinės dvejos trečiojo rato rungtynės, kuriose pergales šventė be pralaimėjimų žengiančios Graikijos ir Slovėnijos rinktinės.
Georgios Printezis ir Evgenijus Valievas
Georgios Printezis ir Jevgenijus Valijevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmose šeštadienio rungtynėse Ispanija įveikė Čekiją, o Švedija – Rusiją. Kiek vėliau italai nugalėjo suomius, o kroatai – lenkus.

D grupės favoritė Graikijos rinktinė be susižeidusio Vasilio Spanoulio iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, 84:59 (21:16, 20:19, 23:14, 20:19) sutriuškinusi be pergalių likusią Turkijos ekipą. Turkai nebeturi net teorinių galimybų patekti į kitą primenybių etapą.

Graikai šiame susitikime taškus pelnė pirmieji, tačiau netrukus Turkijos krepšininkai išsiveržė į priekį ir pirmavo iki kėlinuko pabaigos, kai rezultatą vėl persvėrė graikai – 13:10. Jie pirmavo ir po pirmojo ketvirčio – 21:16.

Antrajame kėlinyje turkai gana greitai pavijo savo varžovus (24:25) ir žaidimas išsilygino, tačiau graikai visą laiką buvo bent viena koja priekyje. Antrajame ketvirtyje Graikijos krepšininkai pataikė visus tris tritaškius, neblogai metė dvitaškius ir po 20-ties minučių pirmavo 41:35.

Trečiajame kėlinyje graikai netruku padidinti savo persvaros iki dviženklės (50:40), kuri vėliau išsilaikė iki ketvirčio pabaigos – 64:49. Lemiamo ketvirčio metu Graikijos krepšininkai savo persvarą po truputį didino ir pasiekė trečiąją pergalę pirmenybėse.

Graikijos krepšininkai dvitaškius metė 60-ties (22/37), o tritaškius net 67 proc. (10/15) taiklumu.

Sekmadienį Turkijos krepšininkai žais su pirmąją pergalę šeštadienį pasiekusiais švedais, o graikai – su be pralaimėjimų žygiuojančiais italais.

Graikija: I.Bourousis (7/8 dvit.) 21, K.Sloukas 14, S.Perperoglou 12, K.Papanikolaou 11.

Turkija: E.Ilyasova 13, E.Preldžičius ir E.Arslanas po 9 ... H.Turkoglu (0/5 dvit., 0/4 trit., 4 klaid.) 2.

Viktoras Sanikidze
Viktoras Sanikidzė

C grupėje lydere tapo Slovėnija, kuri iškovojo trečią pergalę iš eilės, 72:68 (13:19, 31:13, 10:14, 18:22) įveikusi Gruziją, kuri patyrę antrą nesėkmę.

Nuo pat mačo pradžios į priekį išsiveržė Gruzijos krepšininkai, kuriems geriau sekėsi mesti dvitaškius – 19:10. Slovėnai kėlinio pabaigoje skirtumą sumažino tritaškiu, o J.Lakovičius prametė abi baudas.

Slovėnai antrą ketvirtį pradėjo laimėdami atkarpą 13:7 ir, sužaidus kiek daugiau nei 5-as minutes tris tolimus metimus įsmeigę slovėnai pagaliau išsiveržė į priekį – 28:26. Gruzinai bandė atsakyti tuo pačiu, tačiau toliašaudė Slovėnijos artilerija buvo negailestinga – antrojo ketvirčio metu D.Lorbekas įmetė 3 tritaškius, o Z.Dragičius, B.Nachabras ir J.Lakovičius pridėjo dar po vieną ir slovėnai pirmavo 44:32.

Trečiojo ketvirčio meti slovėnai kiek sustojo, tačiau Gruzijos ekipa tuo pasinaudoti nesugebėjo ir sužaidus penkias minutes čempionato šeimininkai toliau tvirtai pirmavo – 48:38. Abiejų ekipų krepšininkams trečiojo ketvirčio metu sunkiai sekėsi rinkti taškus.

Lemiamą ketvirtį gruzinai pradėjo spurtu 10:4 ir netruko priartėti prie varžovų (56:58). 4 taškų pranašumą slovėnai turėjo ir prasidėjus prieš paskutinei ketvirčio minutei (65:61), bet gruzinai netrukus suklydo ir šeimininkai pergalės nebepaleido.

Sekmadienį Gruzija žais su Čekijos krepšininkais, o slovėnai rungtyniaus su Kroatija.

Slovėnija: D.Lorbekas (4/5 trit.), Z.Dragičius 12, G.Dragičius 11.

Gruzija: R.Hickmanas (7 atk. kam.) 19, V.Sanikidzė (13 atk. kam.) 17, G.Cincadzė (0/4 trit., 6 rez. perd.) ir M.Markoišvilis (1/6 trit.) po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius