Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rinktinės trenerius nemaloniai stebina žaidėjų psichologinė būsena aikštėje

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Gintaras Krapikas juokingais vadina visus pasiteisinimus, kurie vakar galėjo pakišti koją krepšininkams. „Ko miegoti atvažiavus į čempionatą ir žaidžiant pirmąsias rungtynes?“ – retoriškai klausė jis ir pripažino, kad nesitikėjo aikštėje matyti tokius išsigandusius žaidėjus.
Lietuvos krepšininkai rytinėje treniruotėje
Lietuvos krepšininkai rytinėje treniruotėje / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

„Individualiai beveik visi žaidėjai yra aukščiausio lygio. Mes tikrai nesitikėjome, kad įtampa juos taip paveiks ir sukaustys“, – teigė G.Krapikas, kuris vakar negalėjo nustygti ant atsarginių žaidėjų suolelio ir nusivylimo šūksniais palydėdavo kiekvieną netaiklų metimą.  

„Ant lentos galima parašyti 20 įvairių pasiteisinimų ir priežasčių, bet jos visos yra juokingos. Dabar atėjo laikas džiaugsmui, kurį galima išlieti po dviejų mėnesių sunkaus pasiruošimo. Yra lengviau nei pasiruošime cikle, bet  įtampa ir neparankus varžovas tiek užspaudžia, kad išeini į aikštelę ir atrodo, kad tuos du mėnesius nieko neveikei“, – savo mintis reiškė jis. 

Įdomia nuomone su 15min.lt pasidalijo ir rinktinės talismanu vadinamas Juozukas: „Pažiūrėkite į Mindaugą Kuzminską. Juk jis tikrai nėra toks žaidėjas, kokį matėme vakar. Jis turi žaisti pagal nustatytus rėmus, derinius ir tai jam labai sunki užduotis. Jis neturi kūrybinės laisvės ir nuolat galvoja: jau mesti ar dar palaukti. Manau, jog taip jaučiasi ir daugiau žaidėjų. Jie neišsilaisvina, bet tą jausmą dar tikrai pajus. Viliuosi, kad šiandien pamatysime kitokį vaizdą ir kitokias žaidėjų akis.“

Ant lentos galima parašyti 20 įvairių pasiteisinimų ir priežasčių, bet jos visos yra juokingos.

G.Krapikas patikino, kad rinktinė turėjo specialų planą, kaip apsiginti nuo pavojingiausių Serbijos žaidėjų, tačiau jis nepasiteisino. Šiandien mūsų šalies komanda vėl turi planą ir viliasi, kad jis suveiks. Priešingai nei vakar.

„Galite net nedvejoti, kad vakar buvome paruošę gynybą prieš Krstičių, Nedovičių, Bjelicą, bet mums nepavyko tos rungtynės. Kas be ko, šiandien turime naują planą. Pirmasis jaudulio gumulys jau prarytas ir šiandien žaisime kitokias rungtynes“, – pabrėžė G.Krapikas. 

Šiandien aikštėje susigrums du sužeisti žvėrys. Makedonija Europos čempionatą pradėjo dar skaudesne, vos vieno taško skirtumo nesėkme. Būsimi varžovai padavė protestą dėl, jų manymu, neatleistinos teisėjų klaidos, tačiau jis buvo atmestas.

„Susitiksime su mums neparankia, pikta ir pažeista komanda, kuri norės reabilituotis“, – neabejoja G.Krapikas.

„Akcentuojame komandinę gynybą, nepamirškime, kad jei pavyktų apsiginti vienas prieš vieną, būtų idealu“, – pažymėjo jis. Rungtynės tarp Lietuvos ir Makedonijos ketvirtadienio vakarą vėl bus paskutinės ir prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.

VIDEO: Gintaro Krapiko mintys prieš rungtynes su Makedonija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius