-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos krepšinio rinktinės treneris Juanas Orenga: „Per trumpą laiką atlikome didelius darbus“

„Per kelias dienas pavyko atlikti didelius darbus“, – džiaugiasi Ispanijos krepšinio rinktinės treneris Juanas Orenga po pirmosios treniruočių savaitės. Jo teigimu, komanda yra motyvuota ir stipriai dirbanti kiekvieną dieną, o fizinis pasirengimas praėjo geriau nei planuota, rašo dienraštis „Elpais“.
Rungtynių akimirka
Ispanijos rinktinės krepšininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiekėme tai, kas buvo suplanuota, o dabar reikia pradėti žaisti, poliruoti techniką bei toliau augti ir tobulėti“, – sakė rinktinės treneris. Jo teigimu, krepšininkai jau apsiprato vieni su kitais, naujokai nebesijaučia naujokais, o pilnaverčiais komandos nariais.

„Esame viena komanda ir toks jausmas, kad visi jai atstovauja jau penkerius ar šešerius metus“, – rinktinės vienybe ir gerais santykiais džiaugiasi treneris.

J.Orengos teigimu, draugiškų varžybų serija, prasidėsianti rytoj, padės komandai gerinti žaidimą, matyti spragas ir laiku jas užglaistyti. Pirmoji priešininkė – Lenkijos nacionalinė komanda.

„Po susitikimo tikimės jau turėti pirmąsias išvadas ir pastebėjimus apie mūsų žaidimą. Lenkai jau žaidė trijose rungtynėse ir turi kitokį ritmą nei mes. Matysime, kaip seksis mums“, – kalbėjo treneris. Jis tiki, kad „La roja“ turi pasitikėjimo savimi ir yra pajėgi tai įrodyti. „Vakarinių treniruočių metu ritmas yra intensyvus, o tai yra gerai, nes per trumpą laiką mums pavyko pasiekti gerų rezultatų“, – sakė J.Orenga.

Ispanų treneris taip pat kalbėjo apie atakuoti galinčius rinktinės žaidėjus ir pirmoje vietoje paminėjo Marcą Gasolį. Vis tik, anot stratego, jog negalima visų vilčių dėti į vieną krepšininką, nes tai gali sudaryti didžiulį psichologinį spaudimą.

„Jei penketuke bus Jose Manuelis Calderonas, Rudy Fernandezas, Ricky Rubio, Sergio Rodriguezas ar M.Gasolis bei centro puolėjas, bet kuris krepšininkas bus pajėgus pelnyti taškus. Marcas yra ne tik vienas pagrindinių žaidėjų atakuojant, bet ir vadovaujant kitiems“, – sakė treneris.

„Reikia stengtis išlaikyti tai, kas gerai sekasi“, – sakė naujasis Ispanijos rinktinės vairininkas, kalbėdamas apie tai, jog kai kurie aspektai, pavyzdžiui, komandinio žaidimo svarba, nesikeis. Jo teigimu, jau daug metų komanda laimi, todėl nėra verta stengtis ieškoti kažko naujo, kai kai kurie dalykai jau yra išmėginti laiko. Viena pagrindinių ekipos charakteristikų visuomet buvo greitis. Greitai bėgti ir kuo greičiau atsidurti priešininkų baudos aikštelėje, mesti į krepšį ir grįžti į gynybą – toks ispanų tikslas ir šiais metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius