Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Galvosiu, kaip susitikti su Donatu Motiejūnu“

Po pietų iš Kanados, kur buvo nuvykę stebėti „Toronto Raptors“ komandos pasirodymo NBA čempionate, sugrįžo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir naujasis mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis
Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labiausiai lauktas susitikimas neįvyko“, – po NBA rungtynių Toronte tarp „Raptors“ ir „Rockets“ dar sekmadienį atskleidė Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

Už Atlanto viešėjusi krepšinio legenda ir vienas geriausių Europos strategų bendravo tik su Toronto ekipoje žaidžiančiais Jonu Valančiūnu ir Linu Kleiza.

Trenerio J.Kazlausko planuose buvo ir galimybė apie ateitį nacionalinėje ekipoje pabendrauti su „Houston Rockets“ naujoku Donatu Motiejūnu, tačiau pastarasis komandos vadovų nurodymu išsiųstas į žemesnę – NBDL lygą, tad susitikimas neįvyko.

„Linui Kleizai yra lengviau – jis jau daug metų žaidžia NBA, o Jonui kiek sunkiau – jis tik pradeda savo karjerą  Amerikoje. Norėjau ir su Donatu pasikalbėti, bet nepasisekė – jį klubo vadovybė nutarė pasiųsti stažuotis“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo J.Kazlauskas.

„Jeigu Torontas taip ir toliau žais, tai į atkrintamąsias nepateks ir turės ilgas atostogas, – apie „Raptors“ komandos ateitį NBA čempionate šnekėjo namo sugrįžęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis. – Klubas tikrai nėra nusiteikęs išleisti žaidėjų į nacionalines rinktines, tačiau viskas priklauso ne nuo ekipos vadovų noro, o nuo žaidėjų“.

Pabandžius sugretinti J.Valančiūno ir A.Sabonio karjerų pradžias NBA, LKF vadovas nusijuokė ir išrėžę: „Man, kai pradėjau pasirodymą NBA, buvo trisdešimt metų, o jam dabar dvidešimt. Iš jo daug tikisi, o iš manęs jau niekas nieko nesitikėjo“.

LKF prezidentas taip pat pacitavo L.Kleizos žodžius, jog jo žaidimo laiką "Raptors" vis dar apribojančios sveikatos problemos nėra rimtos.

„Linas sakė, kad su kojomis jam viskas gerai. Jis taip pat sakė, jog yra pasiruošęs atvažiuoti į rinktinę ir jokių problemų neturi. Jeigu tik sveikata leis, tai atvyks“, – teigė A.Sabonis.

– Kaip sekasi apsiprasti naujokui Jonui Valančiūnui Toronte?, – buvo paklaustas rinktinės treneris J.Kazlauskas.

– Viskas su juo gerai. Greitai atvyks pas jį mama, bus jam smagiau – turės su kuo pabendrauti. Žaidimo prasme, Jonas turi suprasti, kad NBA ir Europa yra du skirtingi pasauliai. Apraminome jį, davėme patarimų. Gyvena gerame, ramiame mieste. Manau, viskas bus gerai.

– Kokį įspūdį jums paliko J.Valančiūno žaidimas matytuose NBA mačuose?

– Reikia suprasti, jog Jonui vos 20 metų ir jis NBA žengia pirmuosius žingsnius. Todėl ne viskas yra taip paprasta. Visada norisi daugiau ir geresnių rezultatų – juk jis mūsų vaikas. Jei jis pelnys 20 taškų, norėsis, kad pataikytų dar daugiau.

– Ko trūksta pačiam D.Motiejūnui, kad nepavyksta įsitvirtinti „Houston Rockets“?

– Sunku man atsakyti. Aš pats su krepšininku nebendravau. Bendravimas per tarpininkus nėra rimtas. Reikės galvoti, kaip tą išspręsti. Galbūt trenerio vizijoje nėra vietos D. Motiejūnui, galbūt jo pozicijoje labai didelė konkurencija.

– Ar bendravote su „Raptors“ ir „Rockets“ klubų vadovais?

– Taip, teko bendrauti su abiejų klubų vadovais. „Rockets“ kalba, kad nori daugiau duoti laiko D.Motiejūnui žaisti, todėl išsiuntė jį į NBDL. Susigrąžinę vis tiek jam nedavė šanso pasireikšti. Be abejo, mus tai labai neramina.

– Ar leis „Rockets“ ekipa D.Motiejūnui atvykti į Lietuvos rinktinę?

– NBA klubas negali uždrausti vykti žaidėjui į rinktinę. Gaila, kad man nepasisekė pasikalbėti su pačiu Donatu. Reikia būtinai pakalbėti su juo. Nes kyla spekuliacijų dėl to, kodėl jis praėjusią vasarą neatvyko į rinktinę. Tikėjomės Toronte sutikti visus tris mūsų NBA žaidėjus, bet dabar vėl reikės kažką galvoti.

– Kokie pagrindiniai klausimai, kuriuos norite aptarti su D.Motiejūnu?

– Kodėl neatvyko į rinktinės stovyklą, kas atsitiko, bet nepradėti dėl kažko jam priekaištauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius