Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: neturime įžaidėjo, kuris valdytų komandą

„Pirmiausia, mes esame patenkinti, kad sugebėjome įveikti Makedoniją. Buvo labai sunki kova. Juk liko prisiminimai iš prieš tai buvusio čempionato. Jie suteikė papildomas emocijas, papildomą jaudulį“, – iškart po pirmosios sėkmės Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje sakė Lietuvos krepšinio rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris lengviau atsipūtė – jo vedama komanda sugebėjo atsitiesti po nesėkmės startiniame mače su Serbijos rinktine ir ketvirtadienį antroje B grupės akistatoje palaužė Makedoniją 75:67.

Nors J.Kazlauskas buvo patenkintas komandos pasirodymu, tačiau strategas po sėkmės kalbėjo ir apie per daug aikštėje kovojantį Mantą Kalnietį, ir apie mažiau kovojusį Liną Kleizą. Rinktinės treneris atsisakė kalbėti apie teisėjus ir teisėjavimą. 

„Šiandieną sugebėjome parodyti gražų krepšinį, bet ne viską suvaldydavome ir tada viskas byrėjo iš mūsų rankų. Tikėtis, kad kitos rungtynės bus lengvesnės, negalima, nes tai jugoslaviško krepšinio mokykla ir kitaip nebus“, – apie šios dienos akistatą ir būsimas dvikovas kalbėjo rinktinės treneris.

Treneriui šį kartą jam patiko komandos gynyba prieš Makedonijos ekipos vedlį Bo McCalebbą, tačiau specialistas turėjo priekaištų dėl kovos po krepšiais.

„Tai ne pirmas kartas, kai blogai kovojame dėl kamuolių po krepšiais. Matau, kad kai kurie krepšininkai aikštėje žaidžia per daug ir reikėtų greitesnės rotacijos – juk ekipa turi sužaisti 5 mačus per šešias dienas“, – konstatavo J.Kazlauskas.

– Trenerį, kada buvo geros rungtynių atkarpos?

– Kai apsigindavome, atkovodavome kamuolį. Bet pasižiūrėkite, koks buvo buvo jaudulys pirmoje mačo dalyje: iš vienuolikos greitų atakų mes įmetėme tik tris kartus ir tris kartus padarėme klaidas.

– Už ką gavote techninę pražangą?

– Aš taip ir nesupratau: ar aš, ar suoliukas. Kažkas kažką ne taip pasakė. Bet matėte, buvo nervingos rungtynės, daug techninių pražangų. Nenoriu labiau kalbėti šiuo klausimu.

– Linas Kleiza tarsi neranda savo žaidimo. Ar tai laikina?

– Esu įsitikinęs, tai buvo laikina, tik dalis šios dienos rungtynių. Paprasčiausiai gerai žaidė abu jauni žaidėjai ir nebuvo prasmės kažko ieškoti. Bet laukia daug kitų rungtynių.

– Mantas Kalnietis žaidė net 34 minutes.

– Tai labai blogai – apie tai aš sakiau. Mes negalime rizikuoti taip pat, kaip per draugiškas rungtynes. Tai yra vienas iš mano rūpesčių.

– M.Kalnietis dabar žaidžia rezultatyviau nei per kontrolines rungtynes. Ar jūs kažką pakeitėte?

– Jis dabar rungtyniauja labiau kaip atakuojantis gynėjas. Mes vis dar nesurandame vadovaujančiojo žaidėjo. Tai mūsų pati didžiausia problema.

– Apie komandos nusiteikimą buvo kalbama po pirmųjų rungtynių?

– Vakar taip pat buvo nusiteikimas, tik vakar buvo toks šaltas dušas. Pasikalbėjome su jais. Matote, jauduliukas pas visus yra, bet jis turi pasibaigti, kai išmetamas ginčo kamuolys. Jei tvyro ilgiau, tada blogai.

– Makedonijos treneris apkaltino Ispanijos teisėją šališkumu, kerštu.

– Nenoriu kalbėti šiuo klausimu. Neklauskite apie teisėjus – nekalbėsiu.

– Penktadienį teks kovoti su latviais: jie parankesni varžovai nei serbai ar makedonai?

– Tai labai pavojingas varžovas. Net nežinau, kas favoritai šioje dvikovoje. Jie žaidžia atsipalaidavę lengvą krepšinį. Jūs uždėjote mums epitetą „favoritai“, o tai slegia ir ne visi iš mūsų susitvarko. Man bus labai įdomu, kokios bus rungtynės, kai reikės laimėti. Mes kol kas žaidžiame sunkų krepšinį.

– Komanda šiandien metė mažai tritaškių. Kodėl?

– Visi norime išlošti. Darome viską, kad laimėtume. Jei su serbais skubėjome tritaškius mesti, tiek daug metėme ir laisvi, bet prametėme. Kokia prasmė griebtis to paties? O jei vėl nepataikysime? Nedraudžiu mesti tritaškių. Bet reikia ieškoti mūsų stipriųjų pusių, susikurti persvarą ir žaisti. Toks planas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius