Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Turime pasivyti prarastą laiką“

Į pajūrį treniruotis sugrįžę kandidatai į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę daugiau dėmesio skirs krepšinio taktikos treniruotės. „Turime pasivyti prarastą laiką“, – teigė vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Jis džiaugėsi, kad pagaliau treniruojasi visas penkioliktukas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Jonas Kazlauskas

„J.Valančiūnas dirbs kartu su visais. Turime atsižvelgti į jo individualias savybes ir gerinti jas“, – apie tik ką prisijungusį aukštaūgį kalbėjo J.Kazlauskas.

– Ar Jonui Valančiūnui nebus sunku pasivyti komandos draugus?

– Dabar pažiūrėsime, koks jis gabus.

– Pavyko išspręsti brolių Lavrinovičių draudimo klausimą?

– Žinau, kad dabar tai kaip tik sprendžiama. Mes tikimės, kad viskas būtų kuo greičiau išspręsta. Norime ramiai toliau dirbti, nes dabar yra ne tik Lavrinovičiaus, bet ir Lino Kleizos draudimo klausimas.

– Liną Kleizą savo žaidimo schemose matote sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje?

– Taip, daugiau jį matau kaip sunkųjį krašto puolėją, bet naudosime ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

– Įžaidėjo problema visada aktuali. Ar dėl to Vytenis Čižauskas jaučia didesnį spaudimą?

– Vytenis yra vienintelis tikras įžaidėjas. Jam yra papildomų užduočių. Dabar visi kaunasi dėl vietos rinktinėje. Visos peržiūros ir vaizdo įrašų analizė prasidės tuomet, kai pradėsime žaisti draugiškas rungtynes. Dabar sudedamas pagrindas, nuo ko prasideda namo statyba. Su vaizdo įrašo peržiūromis prasidės apdaila.

– Kaip pavyko Vyteniui Čižauskui įsilieti į rinktinės gretas?

– Vytenis yra drąsus vyrukas, ko mums ir reikia. Kiek jis pagerins savo metimą, kiek sugebės vadovauti komandai ir nepaisyti kitų nuomonės, priklausys tik nuo jo. Mes jam suteikiame šansą, o ar išnaudos jis jį, priklausys tik nuo paties Vytenio.

– Ar Vytenis Čižauskas jums primena jauną Šarūną Jasikevičių?

– Ne, neprimena.

– Galite palyginti šią rinktinę su 1997-ųjų, kai taip pat vadovavote rinktinei?

– Šie dalykai labai skiriasi. Tuomet išėjo Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis, o aukščiausiame lygyje žaidė vienintelis Artūras Karnišovas. Tuomet ir „Žalgiris“ nežaidė pajėgiausiame lygyje. Rinktinėje buvę žaidėjai nebuvo ragavę aukščiausio lygio krepšinio. Dabar mes turime NBA ir Eurolygos žaidėjų.

– Ar galima sakyti, kad dabar turite pajėgiausią priekinę liniją nuo Sabonio laikų?

– Atsakyti į šį klausimą negaliu, nes man reikia apgalvoti viską. Sabonis yra Sabonis. Kad atsiskleistų priekinė linija, reikia, jog jiems kas nors paduotų kamuolį. Šalia Sabonio ilgai buvo Marčiulionis. Valančiūnui ir Javtokui reikia, kad kas nors paduotų kamuolį po krepšiu. Reikia įvertinti, kad abu žaidėjai labai greiti, gerai stato užtvaras. Jeigu vėluos perdavimai, jau bus problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius