Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Mačiulis – apie finalą, pesimistus dėl rinktinės ir atsaką jiems

„Žinojome šių rungtynių svarbą ir stengėmės iš visų jėgų, kad galėtume žaisti finale. Mūsų kartai tai labai svarbu. Turime įrodyti, kad kažką sugebame, ir nutildyti tuos žmones, kurie mus labai skeptiškai išlydėjo“, – po fantastiškai sužaistų Lietuvos rinktinės rungtynių sakė Jonas Mačiulis. Jis buvo vienas pergalės kalvių, iš viso pelnęs 23 taškus.
Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis
Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Nemenkos kritikos dar visai neseniai sulaukusi Lietuvos rinktinė savo kišenėje jau turi medalius. Jono Kazlausko kariauna penktadienį 77:62 nugalėjo Kroatiją ir iškopė į finalą.

„Jausmas geras, bet dar turime ką nuveikti. Turime pabandyti pasiimti tą auksą, nes tokį ilgą kelią nuėjome. Negalime pasiduoti, džiūgauti anksčiau laiko. Penkias minutes pasidžiaugėme, o dabar pasižiūrėsime pusfinalį ir eisime ilsėtis“, – teigė J.Mačiulis.

Kai tave peikia, netiki tavimi, o tu užčiaupęs burną eini ir parodai visiems, ką gali, yra labai malonu.

Puolėjas neslėpė, kad finale būtų saldžiau laimėti prieš Ispaniją, tačiau varžovų nepasirinksi, teks tiesiog kautis. Paskutinį kartą čia, Slovėnijoje.

„Jeigu nori auksinės spalvos medalio, reikės nepasiduoti“, – sakė jis. 

Ką J.Mačiulis galvoja apie tuos, kurie netikėjo šia rinktine?

„Kai tave peikia, netiki tavimi, o tu užčiaupęs burną eini ir parodai visiems, ką gali, yra labai malonu. Tie patys žmonės po to stovės pasitikdami ištiesę rankas. Mes per maža šalis, kad nepalaikytume vieni kitų ir vieni kitiems pavydėtume“, - nuoširdžiai nuomonę išsakė J.Mačiulis. 

– Baigiantis trečiajam kėliniui norėjote įžūliai įdėti kamuolį į krepšį. Taip siekėte galutinai palaužti varžovus?

– Būna, kad visiems blogų minčių šauna (Juokiasi). Buvo toks dalykas, taip jau atsitiko. Buvau laisvas ir dėjau į krepšį.

– Po to apie kažką pasikalbėjote su varžovu?

– Ne, nieko tokio nesakiau. Šiandien kova tikrai buvo sąžininga. Visi žaidėjai stengėsi daryti, ką gali geriausiai, bet nesistengė traumuoti, gražiai žaidė. Balkanų šalys pasižymi provokacijomis, bet to tikrai nebuvo. Žaidėme krepšinį visi ir net nebuvo apie ką kalbėti.

– Koks buvo jausmas, kai suvokėte, jog patekote į finalą?

– Nuėję tokį kelią, negalime tiesiog džiaugtis ar švęsti. Pasidžiaugėme 5 minutes ir einame ruoštis finalui. Pirmiausia pasižiūrėsime pusfinalį, o tada lauks poilsis.

VIDEO: Jono Mačiulio interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius