Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Mačiulis: „Geresnis mačas buvo su prancūzais ir pergalė svarbesnė“

Lietuvos krepšinio rinktinė užtikrintai perkopė Belgijos barjerą ir pasiekė lengviausią pergalę šiame Europos krepšinio čempionate. „Įgyvendinome trenerių užduotis, išskyrus ketvirtąjį kėlinį, kai šiek tiek atsipalaidavome“, – po rungtynių teigė Jonas Mačiulis.
Lietuvos krepšininkai
Lietuvos krepšininkai su belgais neturėjo vargo. / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Belgija nugalėta 19 taškų skirtumu. Lietuvos rinktinės sąskaitoje – trys įskaitiniai taškai E grupėje ir vos žingsnis iki ketvirtfinalio. 

„Norėtųsi, kad netektų nuo pirmos iki paskutinės minutės „arti“ dėl kiekvieno taško“, – dar prieš susitikimą 15min.lt sakė J.Mačiulis.

Neteko.

Lietuvos rinktinė nuo rungtynių pradžios iki pabaigos demonstravo savo meistriškumą ir suteikė galimybę sirgaliams mėgautis žaidimu. Tik ketvirtajame kėlinyje rinktinė leido varžovams sumažinti triuškinantį deficitą. 

Vis dėlto, J.Mačiulio nuomone, nebūtų teisinga šio susitikimo vadinti lengvu pasivaikščiojimu. 

„Nebuvo taip lengva, ypač pirmajame kėlinyje. Belgai išėjo nenorėdami pasiduoti. O ketvirtajame kėlinyje per daug atsipalaidavome ir jie sumažino tą rezultatą iki 20-ties. Tas atsipalaidavimas... Visi jį supranta, bet jo neturėtų būti“, – tikino 9 taškus pelnęs puolėjas. 

Nebuvo taip lengva, ypač pirmajame kėlinyje. Belgai išėjo nenorėdami pasiduoti.

Jis įvertino ne tik pergalę, bet kitą labai svarbų pliusą: „Svarbu, kad visi žaidėjai pagautų tą žaidimo ritmą. Šiandien buvo tokia proga.“

„Atsirado daugiau drausmės, žaidėjai atrado savo vietą aikštėje. Jie žino, kada gali išmesti, kada negali. Su kiekvienomis rungtynėmis išmokstame vis kažką naujo ir vis geriau suprantame savo vietą“, – kalbėjo J.Mačiulis. 

Paklaustas, ar tai buvo geriausias Lietuvos rinktinės mačas Europos čempionate, puolėjas atsakė: „Negali palyginti – mano požiūriu, geresnis mačas buvo su prancūzais ir pergalė svarbesnė. Žinoma, kiekviena pergalė yra svarbi, tikėkimės kitą kartą bus dar geriau.“

J.Mačiulis neslėpė, kad kartu su komandos draugais sieks užimti kuo aukštesnę vietą E grupėje, tačiau neabejoja, kad silpnų varžovų ketvirtfinalyje tikėtis neverta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius