Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Vainauskas: „Lietuvos rinktinė žaidėjų sudėtimi italus lenkia penkis kartus“

Lietuvos rinktinė po trijų dienų pertraukos ketvirtadienį stos į kol kas svarbiausią mūšį šį rudenį, kuomet Europos čempionato ketvirtfinalyje surems ginklus su Italijos krepšininkais. Prieš šias rungtynes tinklalapis „SportoTV.lt“ pakalbino 31 metų krepšinio vadybininką bei buvusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo generalinį direktorių Joną Vainauską, kuris pasidalino savo įžvalgomis apie Lietuvos galimybes žengti į pusfinalį.
Jonas Vainauskas.
Jonas Vainauskas. / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Lietuva tikrai atliko nemažą darbą. Nuo pirmų iki paskutinių rungtynių mūsiškiai atrodė kaip čempionato favoritai, – kalbėjo J.Vainauskas. – Tai, kad Jonui Kazlauskui pavyko sulipdyti komandą iš dvylikos žaidėjų per labai trumpą laiką, daro gerą įspūdį. Yra daug teigiamų dalykų bei dar šiek tiek rezerve. Keli pralaimėjimai mus mobilizavo, o sunkios pergalės – užgrūdino. Užimta antra vieta E grupėje nutiesia lietuviams labai palankų kelią finalo link.“

Lietuvos rinktinei pastaruosius dvejus metus nepavyko prasibrauti iki pusfinalio barjero. 2011 metais Lietuvoje vykusiame Europos čempionato ketvirtfinalyje mūsiškiai 65:67 nusileido makedonams, o 2012 metais vykusioje olimpiadoje 74:83 neprilygo rusams.

„Ketvirtfinalis visada yra baisiausias etapas. 5–8 vietos, tokios komandos kaip Lietuva, tenkinti negali. Visada, kuomet mums atsirasdavo istorinis šansas pasiekti kažką neįtikėtinai svarbaus, tai mažyčiai, kažkokie keisti ir ne visiškai profesionalūs italai mums užkirsdavo tą kelią“, – prisimena J.Vainauskas.

VIDEO: Interviu su Jonu Vainausku

Būtent 2004 metais Atėnuose Antano Sireikos treniruojama komanda nužygiavo iki pusfinalio, bet ten jiems kelią užkirto italai. Net 18 tritaškių pataikę varžovai eliminavo lietuvius iš kovos dėl medalių bei taip sudaužė dar vieną olimpinę svajonę.

Visgi J.Vainauskas neabejoja, kad už šį pralaimėjimą bus kaip reikiant revanšuotasi šiemet.

„Lietuviai už italus jau dabar yra pranašesni taktiškai, o žaidėjų sudėtimi lenkia net penkis kartus. Lietuvos rinktinės priekinė linija turėtų varžovus sulaužyti baudos aikštelėje, – optimistiškai kalbėjo J.Vainauskas. – Mes taip pat turime puikių metikų ir jau dabar aišku, kad bus išmesta daug tritaškių.

Lietuvos rinktinės stiprioji pusė yra lengvojo krašto pozicija, nes Jonas Mačiulis yra tikrai pajėgus žaidėjas. Taip pat rezerve turime Mindaugą Kuzminską atakuojančio gynėjo pozicijoje, taip pridedant komandai ūgio.“

J.Vainauskas su „SportoTV.lt“ taip pat kalbėjo apie kitas ketvirtfinalių poras, lietuvių galimybes žengti toliau, Kroatijos rinktinės vyriausiąjį trenerį Jasminą Repešą bei kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius