Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio manija apims ir Kauno bei Klaipėdos barus

Namuose Europos krepšinio čempionato rungtynių žiūrėti nenorintys kauniečiai ir klaipėdiečiai turi alternatyvų. Juos kviečia beveik visi miestų barai, kuriuose tik yra padoraus dydžio televizorius arba vaizdo projektorius. Kauniečiai šiandien prasidedančio turnyro tiesiogines transliacijas galės stebėti dideliame ekrane Rotušės aikštėje, o štai Klaipėdos savivaldybė tokiai atrakcijai pinigų nerado.
Krepšinio žiūrovai
Krepšinio žiūrovai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių rezultatus prognozuos orakulas

Kaune sirgaliams žadamos ne tik nemokamos transliacijos, bet ir daug staigmenų, žaidimų bei prizų. Žinoma, nemokamų pietų nebūna – kavinių savininkai tikisi, kad įsiaudrinę ir įsilinksminę aistruoliai išgers daug alaus ir užsisakys daug užkandžių prie gėrimų.

Jei oras, kaip žada sinoptikai, trečiadienio vakaras nebus lietingas, daug žiūrovų tikisi sulaukti Kauno senamiestyje įsikūrusios kavinės „Skliautas“ savininkas Ąžuolas Gaižutis. Tradiciškai jis miestiečius Lietuvos rinktinės rungtynes kviečia stebėti atvirame ore per didelį ekraną, įrengtą Rotušės aikštėje.

Jei nesinori būti lauke, galima užeiti į vieną iš daugelio senamiestyje įsikūrusių užeigų. Vilniaus gatvėje esantis baras „Sambaris“ savo lankytojams žada viliojančią staigmeną – čempionato „Eurobasket 2013“ kamuolį su visų Lietuvos krepšinio rinktinės narių parašais.

Šiemet žiūrovų lauks staigmena – mačo baigtį prognozuos orakulas. Kas jis, laikoma paslaptyje iki pirmųjų Lietuvos rinktinės rungtynių su Serbija, kurios vyks šiandien, 22 val. Kol lauks varžybų, susirinkusius linksmins gyva muzika.

Jei nesinori būti lauke, galima užeiti į vieną iš daugelio senamiestyje įsikūrusių užeigų. Vilniaus gatvėje esantis baras „Sambaris“ savo lankytojams žada viliojančią staigmeną – čempionato „Eurobasket 2013“ kamuolį su visų Lietuvos krepšinio rinktinės narių parašais. Šis ir kiti prizai atiteks daugiausiai kartų bare rungtynes stebėjusioms sirgalių kompanijoms.

Pačioje Laisvės alėjos širdyje esantis klubas „Džem'Pub“ rungtynes rodys per vaizdo projektorių. Gyvos muzikos koncertais ir svarbiausių sporto renginių transliacijomis garsėjanti užeiga ypatingų staigmenų žiūrovams nežada. „Čia ir taip susirenka tie, kam iš tiesų rungtynės įdomios. Jie per pertraukėles aptarinėja varžybų eigą, žaidėjus, trenerio sprendimus. Kartais kyla karštos diskusijos“, – pasakojo klubo darbuotojas.

Dideliame ekrane rungtynes rodys ir Kęstučio gatvėje įsikūręs klubas „PuntoJazz palėpė“ bei nemažai kitų miesto centre veikiančių barų.

Į miesto centrą nenorintys trenktis krepšinio aistruoliai kviečiami į Jonavos gatvėje įsikūrusį sporto barą „Undinė“. Viso čempionato metu jame vyks loterija, kurios metu kasdien bus išrinktas ir apdovanotas vienas nugalėtojas. Savanorių prospekte veikiantis restoranas žiūrovus taip pat vilioja nemokamu įėjimu, kokybiška transliacija ir vertingais prizais – krepšinio kamuoliu su visais rinktinės žaidėjų parašais ir alaus statine.

„Švyturio“ arenoje krepšinio nebus

Krepšinį mėgstantys klaipėdiečiai taip pat laukiami visuose baruose, kur tik yra televizoriai. Tuo tarpu  Klaipėdos miesto savivaldybė, prieš dvejus metus, per Lietuvoje vykusį Europos vyrų krepšinio čempionatą, kvietusi miestelėnus stebėti varžybas Teatro aikštėje, šiemet pinigų transliacijoms nerado.

„Krepšinio čempionatas vyksta ne Lietuvoje, todėl biudžete lėšų šiam įvykiui nebuvo numatyta“, – paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mantas Bagočius.

Krepšinio rungtynių dideliame ekrane netransliuos ir „Švyturio“ arena. Prieš dvejus metus prie arenos buvo įmontuotas didžiulis ekranas, šalia įsikūrė prekybininkai. Šiemet tokio sumanymo atsisakyta.

Pritraukti sirgalius Klaipėdoje bandys barų šeimininkai. Dauguma barų specialiai čempionatui pasirūpino įranga. Sporto baras „Honolulu“ giriasi sumontavęs 12 kv. m. LED ekraną. Vienu metu čia rungtynes galės stebėti apie 300 žiūrovų. Ekranais apsirūpino dauguma Klaipėdos senamiesčio barų, kai kurie specialiai įsigijo ir 3D ekranus. Barų atstovai tikina, kad lankytojai jau rezervuoja staliukus.

Lietuvos rinktinės B grupės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 4 d., trečiadienis, 22 val.: Serbija – Lietuva;
Rugsėjo 5 d., ketvirtadienis, 22 val.: Lietuva – Makedonija;
Rugsėjo 6 d., penktadienis, 18.45 val.: Latvija – Lietuva;
Rugsėjo 8 d., sekmadienis, 22 val.: Lietuva – Juodkalnija;
Rugsėjo 9 d., pirmadienis, 18.45 val.: Lietuva – Bosnija ir Hercegovina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius