Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

7-ąją vietą ir kelialapį į pasaulio krepšinio čempionatą iškovojo italus įveikusi Serbija

Šeštadienį Europos krepšinio čempionate vyksta rungtynės dėl septintos ir penktos vietos turnyre. Šiame čempionate septynias pirmąsias vietas užėmusios rinktinės gauna kelialapį į 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą. Paskutinį kelialapį iškovojo ir septintąją vietą užėmė Serbija, užtikrintai nugalėjusi Italiją, taip ir neatsigavusią po pralaimėjimo lietuviams ketvirtfinalyje.
Nemanja Bjelica ir Nicolo Melli
Nemanja Bjelica ir Nicolo Melli / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbija – Italija 76:64 (27:11, 14:16, 14:17, 21:20)

Serbai galingai pradėjo rungtynes ir jau po pirmojo kėlinio turėjo triuškinančią persvarą 27:11. Antrajame kėlinyje italai suskubo vytis varžovus ir po sėkmingų A.Gentile ir L.Datome atakų sumažino skirtumą, tačiau iki kėlinio pabaigos serbai vėl nutolo nuo varžovų. Po dviejų kėlinių rezultatas buvo 41:27.

Trečiajame kėlinyje italams ir vėl pavyko šiek tiek sumažinti atsilikimą, tačiau progresas buvo per lėtas ir serbai vis dar turėjo 13 taškų pranašumą. Ketvirtajame kėlinyje vyko atkakli kova, tačiau serbai susikauptos persvaros neišbarstė ir laimėjo 76:64.

Serbija: N.Krstičius 17, S.Markovičius, N.Bjelica ir N.Nedovičius po 12 tšk.

Italija: L.Datome 19, A.Gentile 14, A.Cinciarini 11 tšk.

Progą kautis dėl penktosios vietos šios rinktinės iš savo rankų paleido jau anksčiau. Serbija 74:92 neatsilaikė prieš turnyro šeimininkę Slovėniją, o Italija 58:66 nusileido Ukrainai. 

Ketvirtfinalyje serbai buvo tiesiog sumindyti ispanų 60:90, o italai po atkaklios kovos 77:81 pralaimėjo Lietuvos rinktinei.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius