-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5-ąją vietą iškovojusius Slovėnijos krepšininkus sirgaliai palydėjo kaip didvyrius

Šeštadienio vakarą įvyko antrosios dienos rungtynės, kuriose turnyro šeimininkė Slovėnija su Ukraina varžėsi dėl penktosios vietos Europos krepšinio čempionate. Po atkaklios kovos žiūrovams slovėnai padovanojo pergalę. Slovėnijos rinktinė atsisveikino su sirgaliais ir čempionatu – tiesiogiai jų padėką sirgaliams transliavo televizija, žodį tarė ekipos lyderis Goranas Dragičius.
Ukraina – Slovėnija
Ukraina – Slovėnija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

5-ąją vietą iškovojusią Slovėniją sirgaliai palydėjo kaip didvyrius. „Mes padarėme viską, ką galėjome – gal ir nelaimėjome, bet Slovėnija laimėjo, surengusi puikią krepšinio šventę“, – 12 tūkstančių žiūrovų miniai sakė NBA žaidėjas G.Dragičius.

Salė plojo savo rinktinės krepšininkams, buvo akivaizdu, kad sirgaliai jokių nuoskaudų komandai nejaučia net ir po pralaimėto ketvirtfinalio. Arenos, kai žaidė slovėnai, buvo pilnos, ir žiūrovai mačus stebėjo stovėdami. Slovėnijoje įprasta, kad krepšinio rungtynes sirgaliai žiūri stovėdami.

Aistruoliams dėkojo ir komandos veteranas Jaka Lakovičius: „Labai ačiū sirgaliams, kurie nenusisuko nuo mūsų, kai ištiko nesėkmė ketvirtinalyje. Aš pamačiau, kad mūsų rinktinė yra svarbi šaliai ir sirgaliai nepuolė mūsų keikti. Nuostabu, kad mes penkta vieta pradžiuginome savo sirgalius. „Hvala, Hvala, Hvala“ (slovėniškai ačiū, – aut. past.).

Slovėnija – Ukraina 69:63 (16:23, 24:13, 14:8 ,15:19)

Pirmajame kėlinyje į priekį užtikrintai veržėsi ukrainiečiai. Po pirmojo ketvirčio jie jau turėjo 7 taškų pranašumą – 23:16. Pasitarimas su rinktinės treneriu slovėnams tikrai išėjo į naudą, nes antrąjį kėlinį jie pradėjo su visai kitu nusiteikimu ir greitai ne tik pavijo, bet ir sugebėjo aplenkti ukrainiečius. Rezultatas po dviejų kėlinių buvo 40:36 slovėnų naudai.

Trečiajame kėlinyje ukrainiečiai sugebėjo įmesti vos 8 taškus ir slovėnai galutinai palaužė savo varžovus, įgydami 10 taškų pranašumą. Paskutiniame kėlinyje ukrainiečiai bandė kabintis ir vytis šeimininkus, bet sumažino skirtumą tik iki 6 taškų ir pralaimėjo kovą dėl 5 vietos.

Nesustabdomas slovėnų lyderis buvo G. Dragičius, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Slovėnija: G.Dragičius 19, B.Nachbaras ir J.Blazičius po 9 tšk.

Ukraina: I.Zaicevas ir E.Jeteris po 12, O. Lypovyjus 10 tšk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius