Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatai nušlavė visas rungtynes miegojusius suomius

Daugumą krepšinio ekspertų pirmajame Europos čempionato etape nustebinusi Suomijos nacionalinė krepšinio komanda trečiadienį patyrė fiasko. Pirmajame antrojo etapo susitikime Kroatijos ekipa neleido suomiams net pasvajoti apie pergalę ir sutriuškino savo varžovus 88:63.
Krunoslavas Simonas ir Teemu Rannikko
Krunoslavas Simonas ir Teemu Rannikko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suomija – Kroatija 63:88 (11:17 9:22 18:24 25:25)

Pirmąjį kėlinį abi komandos pradėjo nerezultatyviai. Prabėgus 5 min. kroatai pirmavo 6:4. Antroje kėlinuko pusėje ir suomiai, ir kroatai nusprendė bandyti laimę šaudant iš toli. Kroatams tai sekėsi geriau – įmetę kelis tritaškius šie atsiplėšė nuo varžovų. Pasibaigus kėlinukui suomiai atsiliko 6 taškais – 11:17.

Didysis suomių košmaras prasidėjo antrajame kėlinyje. Kone pusę jo Suomijos komanda nesugebėjo įveikti kroatų gynybos ir švieslentėje degė tie patys 11 taškų. Varžovai nelaukė, kol suomiai pabus iš miego, – viena po kitos sėkmingos atakos ir kroatai priekyje 26:11. Suomijos ekipai surasti jėgų pasipriešinti nepavyko, antrasis kėlinys baigėsi 20:39.

Kroatai be gailesčio tęsė pradėtą darbą ir trečiajame kėlinyje. Jam įpusėjus suomiai atsiliko jau 27:51. Net nebuvo panašu, kad kas nors aikštelėje galėtų pasikeisti – kroatai vis bėgo tolyn, o suomiai vos krapštė taškus. Po trijų kėlinių Kroatijos komanda pirmavo 63:38.

Pirmąsias dvi pirmojo kėlinio minutes varžovai keitėsi nerezultatyviomis atakomis. Tačiau, ko ir reikėjo laukti, kroatų tyla nesitęsė ilgai. Vėl užvedę puolimo mašiną jie dar labiau padidino savo pranašumą – 75:44. Kelias paskutines minutes krepšys atsirišo ir suomiams, tačiau mačo baigties pakeisti jau nebuvo įmanoma. Kroatai patiesė suomius 88:63 ir vienu žingsniu priartėjo prie ketvirtfinalio.

Suomija: S.Huffas 15 (4 atk. kam.), M.Koivisto, T.Kotti (4 atk. kam.) ir T.Rannikko po 8.

Kroatija: D.Rudezas 17 (5/8 trit.), B.Bogdanovičius 15 (5 atk. kam.), A.Tomičius (7 atk. kam.) ir  R.Ukicius (4 atk. kam.) po po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius