Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatijos rinktinės svajonė – nutraukti 18 metų prakeiksmą, Graikijos – gauti vardinį kelialapį į pasaulio čempionatą

Prieš Europos krepšinio čempionatą Graikijos rinktinė buvo laikoma viena favoričių laimėti medalius, tačiau su dideliu nusivylimu kraunasi lagaminus namo. Nenuspėjamais įvykiais aikštėje stebinantis čempionatas kol kas neša puokštę sėkmės Kroatijai, kuri užėmė pirmąją vietą grupėje ir yra pasiryžusi grįžti į tėvynę su medaliais.
Graikijos krepšininkams Europos čempionatas – baigtas
Graikijos krepšininkams Europos čempionatas – baigtas / "Fiba Europe" nuotr.

„Laimėjome po pratęsimo, jau sužaidėme daugybę rungtynių ir esame labai pavargę. Bet svarbiausia – laimingi. Su šalta galva ir didele širdimi kausimės dėl medalių. Ukraina, Prancūzija ar Lietuva – koks skirtumas, su kuo žaisti ketvirtfinalyje. Mes galvojame tik apie save“, – kroatas Damiras Markota po mačo per daug nedžiūgavo, kad jo rinktinei teko „ant popieriaus“ silpniausias varžovas iš E grupės. 

Paskutinį kartą Europos čempionato ketvirtfinalio barjerą Kroatiją perlipo prieš 18 metų – 1995-aisiais. 

„Išeikvojome daug jėgų, nes kovojome net 50 minučių, bet turime dvi dienas atsigauti iki ketvirtfinalio. Ir fiziškai, ir psichologiškai būsime pasiruošę. Kroatijos rinktinė Europos čempionato ketvirtfinalį paskutinį kartą įveikė labai seniai. Būsime motyvuoti nutraukti šią nesėkmių seriją ir aš neabejoju, kad mums pavyks“, – su pasitikėjimo gaida balse kalbėjo Kroatijos rinktinės treneris Jasminas Repeša.

Su šalta galva ir didele širdimi kausimės dėl medalių.

Nors jo vadovaujamos komandos žaidėjai neakcentavo būsimo varžovo ir prisipažino, kad apie jų žaidimą mažai ką žino, treneris buvo kur kas atsargesnis.

„Lengva nebus, nes Ukraina yra labai atletiška ir aukšta komanda, turinti du gerus snaiperius Jeterį ir Gladyrą. Tikiuosi, kad ketvirtfinalyje žaisime savo krepšinį, o ne tokį, kokį mums primeta varžovas. Pavyzdžiui, kaip šiandien“, – tikino J.Repeša.

Jis prisipažino, kad mačo su Graikija pabaigoje smarkiai suklydo, ir skyrė didžiausius komplimentus savo komandai už puikiai sužaistas svarbiausias minutes.

„Aš nusprendžiau, kad paskutinę pirmo pratęsimo ataką reikia ne prasižengti prieš graikus, o gintis. Taip padariau todėl, kad Ukičius ir Bogdanovičius jau turėjo po 4 pražangas. Laimei, mums pavyko apsiginti (kai N.Zisis nepataikė iš po krepšio)“, – mintimis dalijosi jis. 

Vardinis kvietimas?

50 minučių. Tiek truko paskutinis Graikijos rinktinės pasirodymas Liublianoje. Prieš čempionatą „Fiba Europe“ sudarytame reitinge Graikija buvo pirma, lažybų kontoros taip pat prognozavo graikų sėkmę čempionate, tačiau  viltys subliuško it muilo burbulas.   

„Esame labai nusivylę. Europos čempionatas mums jau baigėsi... Visi tikėjomės kur kas daugiau. Tačiau faktai yra kitokie. Pirmiausia, mums nepadėjo Spanoulio trauma, o turbūt labiausiai sužeidė pralaimėjimas suomiams. Šiame čempionate neturėjome visų geriausių savo žaidėjų, nugalėjome ispanus, sužaidėme geriausias rungtynes pabaigoje, tačiau to neužteko. 

Fiba Europe nuotr./Graikijos krepšinio sirgaliai
Fiba Europe nuotr./Graikijos krepšinio sirgaliai

Apie kvietimą į pasaulio čempionatą dabar tikrai negalvojame. Išanalizuosime savo klaidas. Kas be ko, tikimės jį gauti ir žaisti pasaulio čempionate, tačiau dar ne laikas tokiems svarstymams“, – kalbėjo Graikijos rinktinės vyr. treneris Andrea Trinchieri.

Graikijos žiniasklaida dar vakar plačiai aprašinėjo savo šalies galimybę tikėtis iš „Fiba Europe“ vardinio kvietimo į planetos pirmenybes. Šalis laukė stebuklo, tačiau mažai juo tikėjo. 

„Mūsų kelias Europos čempionate baigėsi. Dabar galime pradėti svarstyti apie pasaulio čempionatą. Ar įmanoma gauti vardinį kvietimą? Jų bus tik keturi ir tik dvi rinktinės iš Europos juos gaus. Kas tai bus – Rusija, Turkija, o galbūt mes? Bus nelengva, nes mes pinigų turime mažiausiai. Bet mes turime milžiniškas tradicijas, puikų reitingą krepšinio šalių rikiuotėje“, – svarstymais dalijosi Graikijos žiniasklaida. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius