-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos rinktinės treneris Ainaras Bagatskis: „Norite išgirsti, kad iškart krisime jums po kojomis? Jausimės silpnesni? Nesulauksite“

„Kas skambina? Iš Lietuvos? Man jau dabar bijoti ir kalbėti atsistojus?“, – gero humoro dozę 15min.lt žurnalistui pažėrė šmaikštusis Latvijos krepšinio rinktinės treneris Ainaras Bagatskis. Latvijos nacionalinė krepšinio ekipa ketvirtadienį baigė pasirengimą šių metų Europos pirmenybėms Slovėnijoje, vakar Suomijoje sutriuškinusi vietos rinktinę net 106:70.
A.Bagatskis
Latvijos rinktinės treneris Ainaras Bagatskis / „Scanpix“ nuotr.

Latvijos ekipa neužsibuvo Helsinkyje ir dar ketvirtadienio vakarą sugrįžo namo – rengtis išvykai į Slovėnijos Jesenices miestą, kur pirmame pirmenybių etape grupėje kausis su Lietuvos, Juodkalnijos, Makedonijos, Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos komandomis.

„Iki rugsėjo 6 dienos mes su jumis būsime „braliukai“, bet kas bus po šios dienos – nežinau. Jums bus sunku susitaikyti su pralaimėjimu. Bet nebijokite, tai bus tik vienintelis jūsų pralaimėjimas grupėje“, – iš juoko prunkštė prieš aštuonerius metus Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs latvių strategas 46-erių A.Bagatskis.

Rugsėjo 6-ąją Europos pirmenybėse Slovėnijoje susikaus dvi kaimynės – Latvijos ir Lietuvos nacionalinės rinktinės.

Per mėnesio pasirengimą Senojo žemyno čempionatui latviai iš viso sužaidė 8 mačus: iš jų laimėjo 4, tris pralaimėjo ir vieną dvikovą sužaidė lygiosiomis.

Mūsų kaimynai, 1935-ųjų Europos čempionai, per rugpjūtį sugebėjo „nukirsti“ turkus 66:61, Rusiją – 72:52 ir dukart susitvarkyti su suomiais – 90:84 ir 106:70. Nesėkmės jų laukė atsakomajame mače su rusais – 67:73, akistatoje su slovėnais – 67:71 ir kroatais – 66:81. Su pastaraisiais latviai sužaidė ir lygiosiomis 71:71.

„Kiek mes ten pralaimėjome ir laimėjome? Jūs man pirmasis sudėliojote visus skaičius – tikrai neskaičiavau kontrolinių dvikovų pergalių ir pralaimėjimų santykio. Prieš tam tikrą laiką Latvijos rinktinė nuo savo kelio kontroliniuose mačuose šluodavo varžovus, tačiau nieko gero nenuveikdavo Europos pirmenybėse. Todėl mūsų rinktinę visi vadino Europos kontrolinių rungtynių čempione. Nenoriu, kad mes būtume taip vadinami – labiau norime ką nors nuveikti čempionate“, – sakė latvis.

– Kaip įvertintumėte savo komandos pasirengimą čempionatui?,15 min.lt paklausė A.Bagatskio.

– Mes esame jauna ekipa, vyksta kartų kaita, tad visose kontrolinėse rungtynėse eksperimentavome, ieškojome savojo žaidimo. Tik kelios akistatos buvo tikrai kokybiškos. Bandau įkalti vyrams į galvą, kad jie turi žaisti ir negalvoti, su kuo žaidžia. Nes kol kas jie prisiskaito pavardžių, jaučia tituluotos rinktinės spaudimą ir pradeda stresuoti dar neprasidėjus rungtynėms. Toks rinktinės statusas manęs netenkina – ji turi kovoti su bet kuria stipria komanda ir negarbinti jos.

– Ar sekate Lietuvos rinktinės pasirodymą kontroliniuose mačuose?

– O kaip neseksi gerų ir mylimų kaimynų pasirodymo. Tai juk jūs mūsų draugeliai (juokiasi). Turėjote šiek tiek problemų su Suomijos komanda Vilniuje, tačiau susitvarkėte. Mes juos taip pat dukart įveikėme. Esmė labai paprasta: nors suomiai turi puikių krepšininkų, tačiau pasąmonėje jie yra tik suomiai ir mes visi esame įsitikinę, jog be vargo nugalėsime juos.

Na, toks yra stereotipas, tokia nuostata. Ir mes, ir jūs ateityje įveiksime suomius, nes esame įsitikinę, jog juos bet kada nugalėsime, nors jie ir turėtų pačių geriausių pasaulio žaidėjų. Aš norėčiau, kad mintys apie suomius mano komandoje vyrautų ir kovojant su kitomis ekipomis.

Jei kalbėsime apie Lietuvos rinktinę, jūs esate kaip niekad gerai sukomplektuota ekipa. Galima sakyti, kad jūsų ekipa sudaryta tik iš NBA ir Eurolygos žaidėjų. Treneriui Jonui Kazlauskui reikia tik surasti reikiamų žodžių prieš mačą ir netrukdyti krepšininkams žaisti. Visa kita yra jūsų sąjungininkas – vardai, titulai, galybė...

– Pakalbėjote apie rugsėjo 6-ąją, kai vyks Lietuvos ir Latvijos akistata. Jūsų prognozė: kaip vyks mačas?

– Tai norite išgirsti, kad iškart krisime jums po kojomis? Jausimės silpnesni? Nesulauksite... Bus graži dviejų tos pačios krepšinio mokyklos rinktinių kova, kuri pasižymės agresyvumu ir greičiu. Bet kas nugalės – nežinia. Juk kovoja ne vardai, o gyvi žmonės. Kam tą dieną labiau seksis, tas ir laimės. Galvoju, kad bus labai geros rungtynės. Patikėkite.

– Iš B grupės į antrąjį etapą Liublianoje vyks 3 komandos iš 6. Kas yra grupės favoritai?

– Aš nemėgstu prognozuoti tokių dalykų. Apie vietas nekalbu. Svarbiausia – geras žaidimas, o atsiradus geram žaidimui, bus ir rezultatas. Mano galva, visiškai aiškūs grupės favoritai yra lietuviai. Po to eina kažkodėl vis dar nieko rimto nerodantys, bet tikrai galingi juodkalniečiai ir serbai. Juodkalnija greičiausiai dar slepia savo pajėgumą – juk ji viena iš nedaugelio rinktinių, kuri atranką baigė be nesėkmių. Bet galiu išreikšti mintį, kad apskritai B grupė yra labai pavojinga – visos ekipos yra kibios ir ambicingos.

– Lietuvos rinktinei iškelta užduotis Europos čempionate Slovėnijoje prasimušti į penketuką. Kokią užduotį Latvijos federacija skyrė jūsų ekipai?

– Kas? Jūs į penketuką? Nejuokinkite savęs. Juk jums be aukso ar bent be bronzos – čempionatas ne čempionatas. Penkta vieta jums būtų tragedija (juokiasi). Mes neturime užduoties – ją keliame patys sau. Ir ji paprasta – kuo aukščiau, tuo geriau.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius