Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Leader Dance“ šokėjos iš Klaipėdos sulaukė kvietimo į Europos krepšinio čempionatą: „Ne už gražias akis kviečia“

Klaipėdos universiteto „Leader Dance“ šokėjos sulaukė malonaus skambučio – slovėnai pakvietė mūsų šalies atstoves į Europos krepšinio čempionatą. „ Mums labai džiugu atstovauti Lietuvai. Jaučiame įvertinimą, juk ne už gražias akis kviečia“, – įsitikinusi šokių kolektyvo vadovė Bronė Švitrienė.
Klaipėdos universiteto šokėja
Klaipėdos universiteto šokėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiau nei 7 tūkstančiai žmonių jau tapo 15min SPORTO grupės gerbėjais „Facebook“ tinkle. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Klaipėdos universiteto šokėjos daugelį metų dalyvauja svarbiausiuose krepšinio renginiuose. Europos pirmenybėse, kurios rugsėjį vyks Slovėnijoje, klaipėdietės bus ne tik vienintelės lietuvės, bet tikriausiai ir vienintelės šokėjos iš užsienio.

„Buvome pakviestos tik mes ir ukrainietės „Red Fox“ šokėjos. Tik dar nežinia, ar jos atvyks. Mums šis pakvietimas nebuvo netikėtas, bet labai malonus“, – 15min.lt pasakojo „Leader Dance“ grupės vadovė.

Klaipėdos universiteto šokėjos dalyvavo 2009 m. Europos čempionate, pasaulio čempionate Turkijoje, šoko Europos čempionate, kuris vyko Lietuvoje, o šią vasarą dalyvavo Senojo žemyno moterų pirmenybėse Prancūzijoje.

„Prieš dvejus metus, kuomet Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, slovėnai susidomėjo mumis ir žodžiu pakvietė po dviejų metų atvykti į Slovėniją. Gana ilgai laukėme patvirtinimo, nes, kiek girdėjome, slovėnai išgyvena finansinę krizę“, – teigė B.Švitrienė.

VIDEO: Klaipėdos universiteto šokėjos

Klaipėdos universiteto šokėjos į Slovėniją išvyks tik prieš lemiamas krepšinio kovas. Jos savo pasirodymus atliks per pusfinalius ir finalą.

„Esame parengę po šokį beveik kiekvienai valstybei. Turime patirties, žinome reikalavimus, todėl stengsimės kuo geriau pasiruošti tokiam įvykiui“, – teigė šokių komandos vadovė.

Ji neslėpė, kad kiekvienas kvietimas į svarbiausią metų krepšinio renginį tampa tikra švente „Leader Dance“ kolektyvui: „Tikrai nesame sužvaigždėjusios. Tokie pakvietimai – mums ypatingi. Konkurencija didelė, paraiškų slovėnai gavo labai daug, todėl mums tai didelis įvertinimas.“

B.Švitrienė neslepia, kad šokėjos labai palaiko Lietuvos krepšinio rinktinę, tačiau Europos ir pasaulio čempionatuose jos negali reikšti savo emocijų: „Turime būti neutralios, nors širdyje kunkuliuoja aistros. Mums neleidžia reikšti emocijų, nes atstovaujame čempionatui, o ne savo šalies rinktinei. Kad ir kaip bebūtų, mes stengiamės nors minimaliai padėti lietuviams, turėdamos galimybę iškeliame Lietuvos vėliavą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius