-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Noras išpildytas – „Leader Dance“ šokėjos pasirodys per Lietuvos ir Prancūzijos krepšinio rinktinių rungtynes

Europos krepšinio čempionate – dar daugiau lietuviškų akcentų. Trečiadienio vakarą ant Liublianos „Stožice“ arenos parketo pasirodys Klaipėdos universiteto šokėjos. Jos šoks per Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių rungtynes.
„Leader Dance“ šokėjos
„Leader Dance“ šokėjos / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Klaipėdietės į Liublianą atvyko antradienį ir iškart išskubėjo į treniruotę arenoje. „Leader Dance“ kolektyvo narės neturėjo pasirodyti per lietuvių rungtynes, tačiau susitarė su organizatoriais ir joms buvo leista šokti per savo tautiečių susitikimą.

15min.lt specialiai iš Liublianos parengė išskirtinį foto ir videoreportažą:

Klaipėdos universiteto šokėjos daugelį metų dalyvauja svarbiausiuose krepšinio renginiuose. Klaipėdietės čia, Liublianoje, vienintelės šokėjos iš Lietuvos. Europos čempionate žiūrovus džiugina ir dar vienas užsienio kolektyvas. Tai – garsiosios Ukrainos šokėjos iš grupės „Red Fox“.

Tiesa, pirmasis jų išėjimas baigėsi kuriozu. Merginos išsirikiavo, suskambo pirmieji muzikos garsai, tačiau teisėjai pasirodymą nutraukė ir komandoms nurodė tęsti mačą. Ukrainietėms minutės pertraukėlės teko laukti dar kelias minutes.

VIDEO: Europos krepšinio čempionate – dar daugiau lietuviškų akcentų

Klaipėdos universiteto šokėjos dalyvavo 2009 m. Europos čempionate, 2010 m. pasaulio čempionate Turkijoje, šoko Europos čempionate, kuris 2011 m. vyko Lietuvoje, o šią vasarą dalyvavo Senojo žemyno moterų pirmenybėse Prancūzijoje.

„Leader Dance“ vadovė Bronė Švitrienė neslėpė, kad kiekvienas kvietimas į svarbiausią metų krepšinio renginį tampa tikra švente kolektyvui: „Tikrai nesame sužvaigždėjusios. Tokie pakvietimai mums – ypatingi. Konkurencija didelė, paraiškų slovėnai gavo labai daug, todėl mums tai didelis įvertinimas.“

B.Švitrienė neslepia, kad šokėjos labai palaiko Lietuvos krepšinio rinktinę, tačiau Europos ir pasaulio čempionatuose jos negali reikšti savo emocijų: „Turime būti neutralios, nors širdyje kunkuliuoja aistros. Mums neleidžia reikšti emocijų, nes atstovaujame čempionatui, o ne savo šalies rinktinei. Kad ir kaip bebūtų, mes stengiamės nors minimaliai padėti lietuviams, turėdamos galimybę iškeliame Lietuvos vėliavą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius