-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 11 /13:30

Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio Jono Kazlausko asistentai: Darius Maskoliūnas, Gintaras Krapikas, Benas Matkevičius ir Sigitas Kavaliauskas

Antradienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas paskelbė savo padėjėjų pavardes. Jais tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas, Kazanės „Uniks“ trenerio asistentas Gintaras Krapikas, Maskvos CSKA treneris skautas Benas Matkevičius ir Krasnodaro „Lokomotiv“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.
Paulius Motiejūnas ir Jonas Kazlauskas
Paulius Motiejūnas ir Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 13.10 val.: „Visais jais pasitikiu. Su kai kuriais esu jau dirbęs, tik su su fizinio parengimo treneriu Sigitu Kavaliausku nesu. Tačiau jis jau yra dirbęs su Lietuvos rinktine. Atsiliepimai apie jį yra patys geriausi. Jis yra tos pačios mokyklos, kaip ir Evaldas Kandratavičius“, – sakė J.Kazlauskas.

Su Maskvos CSKA klube dirbančiu E.Kandratavičiumi, trenerio teigimu, nepavyko susitarti, nes Europos čempionatas prasideda vėlai, todėl nepavyktų suderinti klubo ir rinktinės planų.

„Buvo pasirinktas optimalus variantas. Dabar trenerių štabas turi „atidirbti“ pasitikėjimą. Stebime kaip žaidžia mūsų kandidatai. Labai neramina įžaidėjų poziciją. Pagrindinis įžaidėjas traumuotas, nežaidžia. Nuolat su asistentais skambinamės. Kalbėjau su keliais žaidėjais, klausiau jų, kas buvo blogai, sakiau, ko aš noriu. Tačiau dar anksti kalbėti apie pačią rinktinę“, – sakė J.Kazlauskas.

Jo teigimu, jau yra duotos užduotys treneriui skautui B.Matkevičiui, kuris pamažu pradės analizuoti būsimus varžovus Europos čempionate. Taip pat jau yra sudarytas preliminarus rinktinės pasiruošimo tvarkaraštis, išreikšti pageidavimai, su kuriais varžovais ir kada norėtų susitikti lietuviai, kuriuose turnyruose dalyvauti.

„Kol kas konkrečiai nenoriu nieko sakyti, nes dar gali daug kas keistis. Po naujųjų metų jau galėsime pranešti tai“, – tvirtino Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas. Paklaustas, ar sulaukia klubinių komandų pasiūlymų, J,Kazlauskas atsakė, kad jų gauna daug, tačiau dar nesulaukė to, kurio negalėtų atsisakyti.

Papildyta 13.19 val.: LKF prezidentas Arvydas Sabonis, LKF vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas ir treneris Jonas Kazlauskas artimiausiu metu vyks stebėti kelių NBA rungtynių, kuriose žais „Toronto Raptors“ ekipa su Linu Kleiza ir Jonu Valančiūnu. „Toronto Raptors“ gruodžio 14 d. susitiks su „Dallas Mavericks“, o gruodžio 16 d. – su „Houston Rockets“, kurios garbę gina Donatas Motiejūnas.

J.Kazlauskas neslepia susirūpinimo stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniaujančiais žaidėjais. Jo teigimu, Donatas Motiejūnas beveik negauna žaisti, Linas Kleiza tai žaidžia, tai nežaidžia, tai yra traumuotas, o Jono Valančiūno žaidimas svyruoja.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis antradienį vyko Kaune, naujajame LKF biure, kuris įsikūrė Savanorių prospekte. Posėdyje ne tik buvo paskelbti vyrų rinktinės trenerio asistentai, bet ir patvirtinti 2013 metų Lietuvos jaunimo, jaunių ir jaunučių rinktinių treneriai, svarstyta su finansiniais sunkumais susiduriančių Vilniaus „Sakalų“ komandos situacija.

Nuspręsta klubui netaikyti jokių sankcijų, nes jis nėra paduotas į teismą, komanda vyksta į visas rungtynes.

15min.lt primena, kad spalio 1 d. parašus ant keturių metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio sutarties padėjo J.Kazlauskas ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis. Tikimasi, kad, komandai vadovaujant patyrusiam 58 metų strategui, per olimpinį ciklą sėkmingai įvyks kartų kaita ir atsinaujinusi rinktinė sužibės Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 2016 m.

Pirmasis naujo trenerio išbandymas laukia 2013 metų Europos čempionate. B grupėje lietuviai kovos su Makedonija, Bosnija ir Hercegovina, Serbija, Juodkalnija ir Latvija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius