-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos varžovė Makedonija – ta pati „nepavojinga“ generolo Bo McCalebbo armija

Ketvirtadienį po nesėkmingos pirmosios čempionato dienos lietuvių laukia antrasis grupės susitikimas. Šį kartą varžovė – Makedonija, kuri prieš Lietuvos rinktinę žais su dvigubu nusiteikimu ir motyvacija. Minėta rinktinė laukia nesulaukia, kada galės visiems įrodyti, jog pergalė prieš lietuvius jų pačių namuose nebuvo atsitiktinumas. Be to, vos vienu tašku Juodkalnijai pirmajame grupės susitikime pralaimėję makedonai – it sužeisti žvėrys, žūtbūt norintys kam nors įkąsti.
Lesteris McCalebbas
Lesteris McCalebbas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Galima sakyti, kad ketvirtadienio mačas – revanšas už 2011-ųjų Lietuvoje vykusio Europos čempionato ketvirtfinalį. Tuomet makedonai laimėjo ir paliko lietuvius be medalių. Ketvirtadienio rungtynių kaina jau ne ta, tačiau makedonai – beveik tie patys. Į Slovėniją  atvyko visi Lietuvoje vykusiame čempionate žaidę komandos lyderiai.

Svarbiausias pasikeitimas Makedonijos ekipoje – treneris. Stebuklingajam žygiui prieš 2 metus vadovavo Marinas Dokuzovskis, o dabar komandai diriguoja Alešas Pipanas, Lietuvoje vykusiose pirmenybėse stovėjęs už lenkų rinktinės vairo.

Palyginti žemos makedonų ekipos ūgio vidurkis tik 1,97 m, šiuo aspektu Jono Kazlausko auklėtiniai kur kas pranašesni – 2,03 m.

Slovėnijoje Makedonijai atstovauja net devyni 2011-ųjų metų rinktinės nariai. O tris šiais metais padėti ekipai atsisakiusius krepšininkus – Dimitarą Mirakovskį, Marko Simonovskį ir Ivica Dimčevskį – pakeitė Aleksandras Kostoskis, Vladimiras Brčkovas ir Stojanas Gjuroskis.

Alešo Pipano kariaunai tiek rungtynėse su Lietuva, tiek su kitomis ekipomis koją gali pakišti ūgio trūkumas. Palyginti žemos makedonų ekipos ūgio vidurkis tik 1,97 m, šiuo aspektu Jono Kazlausko auklėtiniai kur kas pranašesni – 2,03 m.

Krepšinio ekspertai dar vienu makedonų minusu dažnai įvardina rinktinės amžių, vidurkis – 28,4 m. Pabrėžiama, kad susitikus su jaunesne ekipa, Makedonijos komandos senbuviams pritrūktų ir greičio, ir jėgų. Tačiau ketvirtadienio susitikimui šis kriterijus didelės įtakos veikiausiai neturės, nes lietuvių amžiaus vidurkis – visiškai toks pat kaip varžovų.

VIDEO: Akimirkos iš 2011-ųjų Europos čempionato ketvirtfinalio, Lietuva – Makedonija

Niekam ne paslaptis, kad makedonai turi tik vieną, bet didžiulį, kozirį – Bo McCalebbą. Tai įrodo ir pirmasis Europos pirmenybių mačas, kuriame rinktinės lyderis surinko 23 taškus ir buvo rezultatyviausias. Nors šiam krepšininkui neblogai talkina „Atlanta Hawks“ klubui kitą sezoną atstovausiantis Pero Antičius, Damjanas Stojanovskis ir Vlado Ilievskis, manytina, kad „išjungus“ iš žaidimo šį gynėją makedonų žaidimas sugriūtų.

Makedonijos krepšinio rinktinė
Numeris Žaidėjas Pozicija Ūgis Amžius Klubas
4 Aleksandras Kostoskis PG 1,88 25 „Kumanovo“
5 Vlado Ilievskis PG 1,87 33 „Cedevita“
6 Darko Sokolovas PG 1,90 27 „Feni Industries“
7 Bo McCalebbas G 1,78 28 „Fenerbahce“
8 Vojdanas Stojanovskis SG 1,94 25 ALBA
9 Damjanas Stojanovskis SG 1,93 25 MZT
10 Vladimiras Brčkovas SF 1,97 23 „Feni Industries“
11 Todoras Gečevskis PF 2,08 36 MZT
12 Pero Antičius PF 2,10 31 „Atlanta Hawks“
13 Stojanas Gjuroskis PF 2,02 21 „Louisiana Tech“ (NCAA)
14 Gjorgijus Čekovskis PF 2,02 33 MZT
15

Predragas Samardžiskis

C 2,15 27 „Mersin“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius