Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos varžovė – nenuspėjama Ukrainos komanda

Sekmadienio vakarą paskutiniame antrojo etapo ture, kur bus sudėlioti visi taškai ant „į“, susitiks Lietuvos ir Ukrainos ekipos. Pastaroji šiose rungtynėse atiduos visas jėgas, nes jai tai – gyvybės ar mirties mačas. Lietuviai dėl patekimo į ketvirtfinalį jau nesuka galvos, tačiau pergalė jiems taip pat būtų ne pro šalį – atvertų galimybes pagalvoti apie pirmąją vietą E grupėje.
Maksymas Pustozvonovas ir Nikola Kaliničius
Maksymas Pustozvonovas ir Nikola Kaliničius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nemažai krepšinio ekspertų pasakytų, kad šio susitikimo baigtis aiški dar jam neprasidėjus, tačiau Ukraina šiose pirmenybėse jau parodė, kad gali nustebinti net patį didžiausią skeptiką.

Europos čempionatą Ukrainos ekipa pradėjo trimis pergalėmis iš eilės A grupėje. Pirmose įtemptose rungtynėse vos vienu taškų ukrainiečiai nukovė belgus, o antrosiose – kiek didesniu skirtumu Izraelį. Trečiasis susitikimas Ukrainos krepšininkams žadėjo būti sunkus, varžovai – prancūzus įveikę vokiečiai. Pastarieji ukrainiečių pergalių serijos vis dėlto nenutraukė – dar viena Ukrainos pergalė.

Pirmąjį pralaimėjimą Mike'o Fratello ekipa patyrė ketvirtajame susitikime, 71:77 juos nubaudė prancūzai. Tačiau grupės etapą Ukrainos komanda vis dėlto užbaigė pergalingai – 19 taškų įveikusi Didžiąją Britaniją. Kiek netikėtai Ukraina A grupėje išsikovojo antrąją vietą, išsirikiuodama iškart po lyderių prancūzų, ir aplenkė Belgiją bei Didžiąją Britaniją. Laimėjusi 4 kartus ir patyrusi tik vieną nesėkmę, Ukrainos ekipa ne tik pateko į antrą etapą, bet ir užsidirbo 1 įskaitinį tašką.

Antrasis etapas Ukrainai prasidėjo skaudžiau – antausį skėlė Latvijos ekipa, tiesiog sutriuškindama ukrainiečius 34 taškų skirtumu. Tikėtasi, kad tas pats nutiks ir ekipai susitikus su Serbijos komanda, bet ne. Ukraina įveikė serbus 82:75 ir išsaugojo galimybę tęsti kovą dėl patekimo į ketvirtfinalį. Paskutiniame antrojo turo mače ukrainiečių grobis – Lietuvos ekipa. Viskas yra pačios Ukrainos komandos rankose. Laimėję prieš lietuvius Mike'o Fratello vadovaujami krepšininkai užsitikrintų vietą atkrintamosiose varžybose. Pralaimėjimo atveju, ukrainiečiams beliktų tikėtis latvių nesėkmės mače su belgais.

Kas yra didžiausias Ukrainos koziris? Vienu svarbiausių jų turbūt galima vadinti šios ekipos strategą – Mike'ą Fratello, dirbusį „Atlanta Hawks“, „Memphis Grizzlies“ ir „Cleveland Cavaliers“ komandose.  O didžiausią darbą aikštelėje iki šiol atlikdavo Sergejus Gladyras, turnyre Slovėnijoje pelnantis vid. 12,9 taško bei sugriebiantis po 4 atšokusius kamuolius. Kartus su juo komandą į pergales veda Eugene'as Jeteris, Europos čempionate pelnantis 12,6 taško ir atliekantis po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Po 7 taškus per rungtynes komandai prideda  ir K. Natiažko bei V. Kravcovas.  

Ukrainos komanda šiame krepšinio čempionate vidutiniškai pelno po 73 taškus, lietuviai pagal šį rodiklį nuo varžovų atsilieka vos per plauką – 72,7. Ukrainiečiai lenkia Lietuvos krepšininkus ir pagal tritaškių pataikymą 40,4 proc., kai Jono Kazlausko ekipa iš toli meta tik 31,3 proc. taiklumu. Tačiau lietuviai lenkia savo būsimus varžovus pataikymu iš dviejų taškų zonos. Paminėtina ir tai, kad mažai skiriasi ekipų rezultatyvių perdavimų skaičius – Lietuvos krepšininkai vidutiniškai jų atlieka 12,4, o ukrainiečiai – 12,7.

Palyginus komandų statistiką, sunku įvardinti rungtynių favoritę, juolab kad Ukrainos ekipai tai išlikimo mačas ir ši aikštelėje padarys viską, ką gali, o gal net daugiau.

Ukrainos krepšinio rinktinė
Numeris Žaidėjas Pozicija Ūgis Amžius Klubas 2012-2013 sez.
4 Maksimas Pustozvonovas F 2,00 26 Azovmash 
5 Eugene'as Jeteris PG 1,80 29 Shandong Lions 
6 Olexandras Mišulia  PG 1,89 21 Dnipro 
7 Dmytras Gliebovas PF 1,99 25 BC Donetsk 
8 Sergii Gladyras SG 1,97 24 n/a 
9 Oleksandras Lipovyjus SG 2,01 21 BC Donetsk 
10 Kyrilas Natiažko  C 2,05 22 Azovmash
11 Dmytras Zabirčenka G 1,88 31 Azovmash 
12 Maksimas Kornijenka PF 2,04 26 BC Donetsk 
13 Ihoris Zajcevas C 2,07 24 Azovmash 
14 Artiomas Pustovojus C 2,18 21 Khimik 
15 Viačeslavas Kravcovas C 2,12 26

Phoenix Suns 

VIDEO: Lietuvas – Ukraina, Europos krepšinio čempionatas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius