-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės planai: stovykla Graikijoje ir 7 mačai namie

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) jau pradėjo derinti nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės, kuri rugsėjį žais 2013-ųjų Europos čempionate Slovėnijoje, pasirengimo varžyboms tvarkaraštį. „Nubraižytos pagrindinės gairės, tačiau galutinį pasirengimo planą ir jo niuansus turėtų sudėlioti komandos strategas Jonas Kazlauskas. Privalome atsižvelgti į šio specialisto pageidavimus – juk jam reikės rengti ekipą“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Vienas iš šalies krepšinio federacijos vadovų sakė, kad nacionalinė vyrų komanda pasirengimą 2013-ųjų Europos čempionatui pradės liepą.

„Treneris J.Kazlauskas pageidavo, kad būtų kuo daugiau kontrolinių mačų. Galime pasakyti, kad Lietuvoje bus sužaistos septynios kontrolinės dvikovos. Kas tie varžovai? Kol kas nenorėčiau įvardinti, tačiau bus ir silpnesnių, ir labai stiprių oponentų. Bus ir akistatų išvykoje“, – 15min.lt kalbėjo M.Balčiūnas.

Jis teigė, kad rinktinės kandidatai treniruosis ne tik Lietuvoje, tačiau stovyklaus ir užsienyje – nacionalinė ekipa Senojo žemyno čempionato pasirengimui pasirinko Graikiją.

„Apskritai, šie metai mums ypač sunkūs. Net 11 rinktinių dalyvaus įvairaus rango varžybose: 8 jaunimo komandos varžysis Europos ir pasaulio pirmenybėse, vyrų ir moterų ekipos žais Europos čempionatuose, o Universiadoje Kazanėje savo jėgas išbandys studentų rinktinė. Šiemet pasijungė dvi jaunimo – devyniolikmečių – rinktinės, tad LKF išlaidos padidėjo 400 tūkst. litų“, – portalui 15min.lt pasakojo LKF generalinis sekretorius.

Dėl studentų rinktinės pasirodymo Universiadoje, šiemet bus šiek tiek pakoreguota vyrų rinktinės pasirengimo tvarkaraštis – komandos treniruosis kartu.

„Tai yra galimybė rinktinės trenerių štabui pamatyti būsimą nacionalinės komandos pamainą bei padėti studentams perimti pagrindinės komandos treniruočių patirtį. Kiek žinau, jų pasirengimą kuruos Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas“, – sakė M.Balčiūnas.

Šių metų 38-asis Europos vyrų krepšinio čempionate, kuris vyks rugsėjo 4–22 dienomis, Lietuvos rinktinė žais B grupėje su Makedonijos, Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos bei Serbijos komandomis.

Vasarį Kaune vykusiame LKF vykdomojo komiteto posėdyje buvo suformuoti tikslai visoms Europos ir pasaulio čempionatuose kovosiančioms nacionalinėms rinktinėms.

Iš vyrų komandos Slovėnijoje vyksiančiame Europos čempionate tikimasi vietos tarp 5 geriausių komandų,

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius