Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kleiza: „Galimybė, kad kuri nors NBA komanda išpirks mano sutartį – minimali“

Iš NBA lygos „Toronto Raptors“ klubo atleistas vienas Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų Linas Kleiza nemano, kad per kelias dienas kuri nors NBA komanda galėtų juo susidomėti ir išpirkti aukštaūgio sutartį.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Tomas Tumalovičius / nuotr.

Pagal NBA taisykles, po to, kai komanda amnestuoja žaidėją, per kelias dienas kita ekipa gali išpirkti krepšininko sutartį ir pasikviesti jį pas save – žaidėjas atsisakyti negali.

Vis dėlto, kalbėdamas su portalu „Eurohoops“, lietuvis pripažino, kad tokia galimybė – minimali: „Manau, kad netrukus būsiu laisvasis agentas ir galėsiu derėtis su bet kuria komanda – kokia tik noriu.“

– Linai, „Raptors“ klubas jus ką tik amnestavo ir dabar jūs galite likti be darbo. Kaip dėl to jaučiatės? – L.Kleizos paklausė „Eurohoops“.

– Man viskas gerai – esu šimtu procentų sveikas, jaučiuosi alkanas ir esu pasirengęs parodyti gerą krepšinį. Manau, kad bus labai stiprus Europos čempionatas – visi mano komandos vaikinai yra nusiteikę labai kovingai. Žinojau, kad taip gali atsitikti, tačiau iki pat paskutinės akimirkos nebuvau užtikrintas, ką „Raptors“ darys. Tai atsitiko, todėl laukiu kol tapsiu laisvuoju agentu.

Noriu pasakyti, kad pavargau pastoviai pralaimėti – keletą metų buvau situacijoje, kai komanda pralaimėdavo ir neturėjo jokių ambicijų.

Taip, tačiau kita NBA komanda gali jus pasikviesti. Galbūt jūsų NBA karjera tęsis?

– Galimybė, kad kuri nors NBA komanda išpirks mano sutartį – minimali.  Manau, kad netrukus būsiu laisvasis agentas ir galėsiu derėtis su bet kuria komanda – kokia tik noriu.

– Jeigu taip iš tikrųjų nutiks, kas yra jūsų prioritetas – NBA ar Europos klubas?

Toronte praleidau trejus gerus metus ir noriu jiems už tai padėkoti. Man reikia naujo ir šviežio karjeros starto. Galiu pasakyti atvirai, kad metus praleidęs „Olympiacos“ ekipoje supratau, kad mano venomis teka europiečio kraujas. Nepamirškite, kad daug metų praleidau Jungtinėse valstijose, tačiau vis tiek laikau save europiečiu.

Noriu pasakyti, kad pavargau pastoviai pralaimėti – keletą metų buvau situacijoje, kai komanda pralaimėdavo ir neturėjo jokių ambicijų. Mano svarbiausias tikslas – būti laiminčioje komandoje.

– Iš to, ką sakote, galima suprasti, kad grįšite į Europą.

– Tikrai taip skambėjo? (juokiasi – „Eurohoops“). Iš tikrųjų, nesvarbu ar tai bus NBA, ar Europos klubas – aš tik noriu būti komandoje, kuri laimi.

– Ilgą laiką buvo gandų, kad galite žaisti Maskvos CSKA.

– Kai NBA dalykai sprendžiami taip, kaip sprendžiami, iki paskutinės akimirkos nežinojau, kas nutiks. Sakau nuoširdžiai, nesu pradėjęs derybų su jokia komanda. Noriu viską daryti neskubėdamas. Apgalvosiu kiekvieną pasiūlymą ir pasirinksiu tą, kuris man bus geriausias. Kai tik tapsiu laisvuoju agentu – šis procesas prasidės. Su tuo dirbs mano agentas.

– Kaip po trejų metų galėtumėte apibūdinti „Olympiacos“ klube praleistus metus?

Tačiau mes esame pasirengę labai sunkiai dirbti ir manau, kad  su Jonu Kazlausku galime tapti labai stipria komanda.

– Man patiko ši patirtis – tai tikrai yra tai, ko niekada nepamiršiu. Tai buvo sezonas, kuriuo mėgavausi visa širdimi. Man patiko Graikija ir aš jos pasiilgau. Taip pat pasiilgau tų išprotėjusių sirgalių.

– „Olympiacos“ sirgaliai jus taip pat labai mėgo, net turėjote pravardę „Pistolinas“. Atsimenate?

– O taip, atsimenu, puiki pravardė. Aš niekada nesu matęs tokios žmonių meilės ir tokio aistruolių atsidavimo ir aistros. Tai kažkas neįtikėtino. Lietuvoje žmonės taip pat gyvena krepšiniu, tačiau kultūra yra visai kitokia. Graikijos žmonės yra kur kas aistringesni ir tai man tinka. Vienintelis dalykas, ką norėčiau pakeisti iš to sezono – rezultatai. Mes buvome arti, tačiau nelaimėjome.

– Laimėjote Graikijos taurę, tačiau Eurolygos finale kritote prieš „Barcelona“, nelaimėjote ir graikų lygos. Vis dar atsimenu, kaip pralaimėjote tas trečiąsias finalo serijos rungtynes „Panathinaikos“...

(L.Kleiza vėl juokiasi – „Eurohoops“). Aš taip pat tai atsimenu. Tai man buvo labai pamokanti patirtis. Pagal dabartines NBA taisykles su teisėjais negalima net kalbėtis. Patirtis Graikijos lygos finalo serijoje buvo labai gera praktika – iškart po to pasirašiau sutartį su „Raptors“. 

– Norite pasakyti, kad tas finalas padėjo jums geriau elgtis aikštėje?

– Ne tik – kur kas daugiau. Tai buvo viena labiausiai pamokiusių gyvenimo patirčių, ne vien krepšinio prasme. Aš labai daug ko išmokau gyvendamas Graikijoje.

– Lietuvos krepšinio rinktinė verčia naują puslapį, tačiau kaip įprasta, jūsų tikslas medaliai. Jaučiatės pasirengęs?

– Esame stiprūs ir kiekvienas turime didelių ambicijų. Taip, mums trūksta Šaro, jis buvo labai svarbus žaidėjas. Tačiau mes esame pasirengę labai sunkiai dirbti ir manau, kad su Jonu Kazlausku galime tapti labai stipria komanda. Žinome, kad žmonės Lietuvoje labai džiaugsis, jei mums pasiseks, tad tai mums yra labai didelė motyvacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius