Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kvedaravičius ir Rūtenis Paulauskas: Renaldas Seibutis atliko puikų solo, o sulaužytas prancūzų puolimas leidžia galvoti apie dideles pergales

Trečiadienio vakarą Lietuvos krepšinio rinktinė šaliai padovanojo ilgai lauktą, ramią ir užtikrintą pergalę. Lietuviai dominavo visų rungtynių su prancūzais metu ir puikiai susitvarkė su jų lyderiu Tony Parkeriu. Krepšinio ekspertai Linas Kvedaravičius ir Rūtenis Paulauskas pabrėžia, kad gražią pergalę ir neįtikėtiną rinktinės žaidimą lėmė teisingi trenerių sprendimai.
Linas Kvedaravičius ir Rūtenis Paulauskas
Linas Kvedaravičius ir Rūtenis Paulauskas / BFL/15min.lt nuotr.

Linas Kvedaravičius: „Lietuvių gynyba sulaužė prancūzų puolimo mašiną“

„Tokia pergalė buvo jau seniai laukta. Atrodo, kad rinktinės trenerių štabas padarė išvadas ir bosnių pamokos davė vaisių. Rinktinė suprato ir parodė, kaip jie iš tikrųjų gali žaisti.

Reikalas tas, kad kokių nors didelių pokyčių žaidime nebuvo. Vienintelis pokytis – žaidėjai nebejautė psichologinio spaudimo puolime. Matėme, kad atakos, kurios baigėsi taikliu metimu, ne visos buvo užbaigtos iki galo – metimai buvo atliekami ir vidury derinio. Tada, kai žaidėjas būdavo laisvas, jis turėjo laisvę ir mesti, daug negalvodamas. Tai pasiteisino. Iš pradžių tie metimai ne visada buvo taiklūs, bet vis tiek nebuvo trenerių spaudimo, o tai labai svarbu. Žaidėjai jautė pasitikėjimą. Rinktinė nugalėjo ne tik prancūzus, bet ir save. Perlaužė. Tai labai svarbu psichologiškai ir žvelgiant į priekį.

Smagu, kad šįkart buvo susidorota su varžovų lyderiais. Ne tik Tony Parkeriu, bet ir kitais svarbiais žaidėjais. Prancūzai šįkart nepasiekė savo taškų vidurkio ir tai rodo, kad lietuvių gynyba šiandien nugalėjo prancūzų puolimą. Lietuviai nepelnė labai daug taškų, tačiau gynyba visiškai sukaustė ir sulaužė prancūzų puolimo mašiną.

Vienintelis pokytis – žaidėjai nebejautė psichologinio spaudimo puolime.

Tony Parkeris šiandien visiškai nerado savęs aikštėje. Tie 11 pelnytų taškų jam yra labai mažai, žinant, kad jo vidurkis yra arčiau 19-os. Tai rodo, kad gynyba buvo labai gera.

Šiandienis geras Mindaugo Kuzminsko žaidimas yra labai geras ženklas visai rinktinei. Treneriai galės panaudoti daugiau ginklų. Reikia jį pasveikinti su puikiu žaidimu, kuris, tikėtina, tęsis ir toliau. Buvo matyti, kad jis nusikratė psichologinės įtampos. Reikia pastebėti, kad visi žaidėjai įsitraukė – ir startinio penketo, ir pakilę nuo suolo. Komandinis žaidimas labai džiugina.

Rinktinės treneriai pasirinko planą iš pat pradžių žaisti su vienu aukštaūgiu ir keturiais mažesniais žaidėjais. Tai todėl, kad prancūzai yra judrūs ir greiti žaidėjai. Mūsų pasirinkta taktika suveikė ir vėliau jau prancūzai leido savo aukštaūgius, o mūsų trenerių štabas tam turėjo tinkamą atsaką. Sakyčiau, kad šiandien trenerių dvikovą laimėjo Jonas Kazlauskas.

Būsimi varžovai belgai žaidžia paprastą, ūkišką krepšinį. 

Būsimi varžovai belgai žaidžia paprastą, ūkišką krepšinį. Kažkokių kombinacijų ar derinių jie nedemonstruoja.

Jiems parankus paprastas žaidimas, jie individualiai nėra stiprūs. Tiesiog jie meta laisvai ir kovoja iki galo. Serbai šiandien vos nenudegė. Nereiktų per daug atsipalaiduoti. Reikia sužaisti ne geriausias, bet geras rungtynes. Kiekvienas taškas yra svarbus žiūrint į turnyrinę lentelę, todėl atsipalaiduoti lietuviams dar anksti.“

 

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Martynas Pocius, Robertas Javtokas, Jonas Mačiulis
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Martynas Pocius, Robertas Javtokas, Jonas Mačiulis džiaugiasi pergale,

Rūtenis Paulauskas: „Rinktinė turi pagrindo galvoti apie didesnes pergales“

„Manau, kad sulaukėme tikro rinktinės žaidimo. Šiandien aplenkėme prancūzus trimis svarbiausiais aspektais. Pirma, buvome pranašesni fiziškai, nors varžovai – tikrai atletiška komanda, nenusileidome jiems, neretai net aplenkdavome.

Antra, atrodėme akivaizdžiai pranašesni taktiškai – komandai, kuri vidutiniškai per rungtynes pelno apie 80 taškų, šiandien leidome įmesti tik 60. Tai yra labai didelis trenerių štabo nuopelnas. O trečia, lietuviai labiau norėjo laimėti, buvo labiau psichologiškai motyvuoti.

Kažkas yra pasakęs, kad atskiros rungtynės yra laimimos dėl puolimo, o varžybos – dėl geros gynybos. 

Šiokia tokia įtampa vis dėlto tvyrojo. Tačiau vyrai per laisvą dieną pailsėjo, atsigavo po sunkių grupės rungtynių, praleido dieną be krepšinio ir tai išėjo į naudą.

Svarbiausia buvo pajausti žaidimo kontrolę, neleisti prancūzams žaisti jų mėgstamo krepšinio. Lietuviai sutankino gynybą ir varžovams buvo sunkiau rengti reidus po krepšiu. O tai apsunkino jų žaidimą.

Šios dienos aiškus solistas buvo Renaldas Seibutis

Dideli nuopelnai gynyboje R.Seibučio, M.Kalniečio, M.Pociaus ir trečių numerių – J.Mačiulio bei M.Kuzminsko. Aukštaūgiai taip pat sužaidė puikiai, pasaugodami visus, kurie suklysdavo baudos aikštelėje. 

Kalbant apie puolimą, šios dienos aiškus solistas buvo Renaldas Seibutis, kurio atletiškumas atitiko greitų prancūzų lygį. Savo prasiveržimais jis ne kartą draskė varžovų gynybą, provokavo pražangas, o kai yra žmogus, galintis patempti ekipą į priekį, – ir kitiems jau lengviau.

Vis dėlto esminis dalykas buvo gynyba. Tai, kad mūsiškiai susitvarkė su prancūzų lyderiais. Nesakykim, kad varžovai žaidė blogai, tiesiog mes jiems leidom šiandien tik taip žaisti. Turime pagirti rinktinę už šiandien nuveiktą darbą. Manau, kad žengėme svarbų žingsnį – daugiau nei 95 proc., kad įveiksime šitą etapą.

Šiandien buvome rezultatyvūs, bet viskas prasideda nuo gynybos. Kažkas yra pasakęs, kad atskiros rungtynės yra laimimos dėl puolimo, o varžybos – dėl geros gynybos. Manau, kad mūsų rinktinė turi pagrindo galvoti apie didesnes pergales.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius