Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Gecevičius: „Tokio su žaidėjais nebendraujančio trenerio kaip Georgis Bartzokas man dar neteko sutikti“

Į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą atvykęs Martynas Gecevičius nacionalinėje ekipoje ne naujokas. 2010-aisiais šis žaidėjas padėjo Lietuvai iškovoti bronzos medalius pasaulio čempionate Turkijoje. Dabar krepšininkas siekia po trejų metų pertraukos vėl apsivilkti vyrų rinktinės marškinėlius.
Martynas Gecevičius
Martynas Gecevičius / 15min.lt/Aurelijos Kripaitės nuotr.

Internetinei sporto transliacijų televizijai „SportoTV“ pavyko pakalbinti Martyną Gecevičių Palangoje, kur Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė surengė savo pirmąją treniruočių stovyklą. Pokalbio pradžioje 25-erių metų krepšininkas papasakojo apie du metus praleistus Graikijoje, Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje, su kuria tapo dukart Eurolygos čempionu.

„Aišku kažkiek buvo gaila palikti komandą. Po pirmojo sezono buvau labai laimingas, patiko viskas – šalis, komanda. Nekilo jokių sunkumų. Antraisiais metais susidūriau su žaidybinio laiko problema. – pripažino M.Gecevičius.

Pirmaisiais metais, gindamas „Olympiakos“ klubo garbę, Martynas Gecevičius aikštelėje Eurolygos turnyre praleisdavo po 17 minučių, tiesa, pasikeitus treneriui – vietoje Dušano Ivkovičiaus į ekipą atėjus Georgiui Bartzokui, lietuvio laikas aikštelėje sutrumpėjo beveik trigubai – iki 6 minučių. Anot paties žaidėjo, ypatingai skyrėsi abiejų trenerių požiūriai į darbą, bendravimą su žaidėjais.  

„Nežinau, kas atsitiko, atėjus G.Bartzokui. D.Ivkovičius kalbėdavosi su visais žaidėjais atvirai apie viską – apie žaidimą, gyvenimą užsienyje. Su G.Bartzoku per sezoną praktiškai neteko bendrauti. Jis beveik nebendravo ir su kitais krepšininkais. – stratego darbo metodais stebėjosi lietuvis.

Komandoje buvome šiek tiek pasimetę. Man tokio trenerio, nebendraujančio su žaidėjais dar neteko sutikti.“

VIDEO: Martyno Gecevičiaus interviu

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos žaidėjas pripažįsta, jog nepalūžti Graikijoje padėjo darnus komandos kolektyvas, puikiai sutaręs aikštelėje ir už jos ribų.

„Per du metus „Olympiakos“ labai puikiai sutardavome su komandos draugais aikštelėje ir už jos ribų. Susibendravimas padėjo ištverti, palaikydavo net asistentai. Mėgstu juokauti, jei būtų buvusi kita chebra, būčiau pasiprašęs paleidžiamas gal ir anksčiau.“

Tapęs laisvuoju agentu M.Gecevičius neslepia, jog sulaukia įvairių Europos šalių komandų dėmesio, tarp kurių ir didžiųjų Lietuvos ekipų vardai.

„Daug komandų yra susidomėjusios, tarp jų yra ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, tačiau oficialaus pasiūlymo dar nebuvo, tai yra tik kalbos. Tame sąraše yra ir Kauno „Žalgiris“, kuris irgi tik domisi situacija, man palikus Graikiją.“

Atvykęs į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, M.Gecevičius turės konkuruoti su krepšininkais, kurie prabėgusio sezono metu aikštelėje gaudavo laiko. Tiesa, pats krepšininkas konkurencijos nebijo ir tvirtina, jog metai praleisti Graikijoje jį sustiprino ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

„Manau, kad žmogus tobulėja, nors ir žaidybinės praktikos buvo mažai. Manau, jog esu dabar patobulėjęs, sutvirtėjęs, ypač psichologiškai. Nelabai linkėčiau taip gyventi, kaip aš gyvenau.“

Krepšininkas taip pat papasakojo apie aistras, kilusias Graikijos krepšinio lygos finalo metu, kuomet po sirgalių išpuolių čempiono titulas atiteko „Panathinaikos“ bei naująjį Lietuvos rinktinės strategą Joną Kazlauską. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius