Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Kuzminskas: „Dar niekada nebuvau taip arti išsvajotojo dvyliktuko“

Regis, akivaizdu, kad Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas Mindaugas Kuzminskas užsitarnavo vietą Europos čempionate. Abejojančių, ar šis 23-ejų metų aukštaūgis žais Slovėnijoje, vargu ar yra, tačiau pernelyg didelis pasitikėjimas savimi visada buvo svetima savybė šiam krepšininkui. Savo galimybes jis vis dar vertina atsargiai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

SPORTO grupė „Facebook“ jau turi daugiau nei 7 tūkstančius gerbėjų. Prisijunk ir tu, spausk LIKE ir sužinok įdomiausias naujienas.

Tie, kas pažįsta M.Kuzminską, pastebi, koks skirtingas jis aikštėje ir už jos ribų. Vilkėdamas Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius sportininkas įsitempia, maksimaliai susikaupia, jo veide – mąslus žvilgsnis ir tik retkarčiais prasiveržianti šypsena. Tai krepšininkas, kurio viduje kunkuliuoja daug emocijų. Per rungtynes jų neslepia, bet išreiškia santūriai ir taip, kad nesunku suprasti, ką jis jaučia. M.Kuzminskas toks žaidėjas, kuris kauke nesidangsto.

Bėgant metams 204 cm ūgio puolėjas tobulėjo ne tik kaip krepšininkas. Jis tapo psichologiškai stabilesnis, o tai, M.Kuzminsko nuomone, pats svarbiausias dalykas.

„Nusiteikti varžyboms ir įveikti įtampą. Tik būdamas psichologiškai pasirengęs galėsi aikštėje parodyti tai, ką tu sugebi“, – neabejoja jis.

M.Kuzminskas nei prieš dvejus metus, nei praėjusią vasarą Lietuvos krepšinio rinktinėje nepasitikėjo savo jėgomis taip, kaip dabar. Į stovyklą jis atvyko per metus padaręs milžinišką pažangą. Arba, kaip treneris Jonas Kazlauskas kartą prasitar,ė „pagaliau sprogęs“.

Tik tai įveikęs, tik būdamas psichologiškai pasirengęs galėsi aikštėje parodyti tai, ką tu sugebi.

„Sezonas man buvo sėkmingas, todėl į rinktinę atvykau su kitokiu jausmu. Bet tikrai ne su mintimi, kad būsiu dvyliktuke. Esu tarp keturiolikos likusių kandidatų ir tai jau yra progresas, bet, iš tiesų, dar niekada nebuvau taip arti išsvajotojo dvyliktuko“, – nusišypsojo dukart už nacionalinės komandos borto likęs M.Kuzminskas.

Ne, jis nenori slėpti, kad išslydusi galimybė žaisti Slovėnijoje nuviltų. Juk svajonė atstovauti Lietuvai dar niekada nebuvo taip arti. Bet...

„Natūralu, kad jaučiu įtampą. Visi juk siekiame vieno tikslo – padėti savo šaliai. Tik aš žinau viena, kad po galutinio trenerių sprendimo niekas nebus įsižeidęs ar supykęs“, – tikino Mindaugas.

Koks bus J.Kazlausko sprendimas, paaiškės jau šią savaitę po turnyro Atėnuose, kur Lietuva susigrums su Italijos, Bosnijos ir Hercogovinos bei šeimininkės Graikijos komandomis.

„Taip, iki Europos čempionato beliko savaitė, bet neteisinga būtų dabar galvoti apie jį. Dabar svarbiausia – kuo geriau sužaisti Atėnuose. Mintys ten. O ir tuos dvylika žaidėjų, kurie važiuos į Slovėniją, treneris paskelbs po šio turnyro“, – 15min.lt sakė M.Kuzminskas. 

Jis dar nepraleido nė vienerių Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių ir buvo vienas stabiliausių komandos žaidėjų. Tą rodo ir statistiniai duomenys. M.Kuzminskas per aštuonis mačus aikštėje vidutiniškai praleido po 16 minučių, rinkdamas po 9 taškus, 2,6 atkovotus kamuolius bei 10 naudingumo balų.

Interviu 15min.lt kelionės į Atėnus išvakarėse M.Kuzminskas taip pat pasidalino mintimis apie užduotis, kurios rinktinės laukia Graikijos sostinėje.

– J.Kazlauskas akcentavo, kad Atėnuose daugiausia dėmesio skirs pagrindiniams žaidėjams. Ar jums numatyta vieta tarp jų?paklausėme krepšininko.

– Norėčiau, kad taip būtų (šypsosi). Bet tai bus trenerių sprendimas.

– Graikijoje laukia rimčiausi šių kontrolinių rungtynių ciklo varžovai. Ar dabar bus svarbus rezultatas, ar visą dėmesį vėl sutelksite į komandos žaidimą?

– Visada yra azarto laimėti, bet rezultatas tikrai nebus pats svarbiausias dalykas. Svarbiausia „atšlifuoti“ savo žaidimą, įgauti optimalią formą. Tai paskutiniai mūsų šansai prieš čempionatą, todėl turime juos išnaudoti ir pagerinti savo žaidimą. Turime kur pasistiebti, ką pataisyti, kur eiti į priekį.

– Ar jau analizavote varžovų žaidimą?

– Treneriai visada dirba, o mums informaciją pateiks dieną prieš rungtynes. Nuvykę į Atėnus, turėsime vakarinę treniruotę, po jos susipažinsime su pirmųjų varžovų, italų, žaidimu ir pagrindinėmis užduotimis tam susitikimui.

– Italija, Graikija ir Bosnija Hercogovina. Kurie priešininkai, jūsų akimis, bus rimčiausi? 

– Sunku išskirti dėl dviejų priežasčių: visos komandos yra pavojingos ir tą parodė turnyras Vilniuje, o šių komandų žaidimo aš dar nemačiau. Rezultatus seku internete, bet iš jų negaliu daryti išvadų. Kita vertus, šiuo metu eksperimentuoja visos rinktinės, todėl tikrąjį jų pajėgumą pamatyti bus galima tik Europos čempionate. 

– Savo kortų neatskleis ir Lietuvos rinktinė?

– Svarbiausia tikėtis, jog rinktinės žaidimas gerės. Tai – pats svarbiausias tikslas. Mano manymu, pasiruošimo ciklas išdėliotas labai teisingai, o dabar lauks stipriausias egzaminas iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius