Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Kuzminskas: „Fiziškai jau dabar esu neblogai pasirengęs“

Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės kandidatai šiandien Palangoje pradeda pasiruošimą rugsėjo mėnesį Slovėnijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Nepaisant to, kad pirmoji stovykla prasideda tik šiandien, daugelis kandidatų jau kurį laiką ruošiasi individualiai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Po sezono pailsėjau tik kelias dienas. Po to pradėjau bėgioti, o dabar sportuoju visu pajėgumu: ir į salę, ir su kamuoliu, ir be kamuolio. Fiziškai jau dabar esu tikrai neblogai pasiruošęs, o krepšiniui gera forma kol kas dar nereikalinga“, – „Žinių radijui“ sakė Mindaugas Kuzminskas, kurio galimybes patekti į galutinį dvyliktuką krepšinio specialistai vertina itin teigiamai.

„Daug kas man jau perka bilietus į Slovėniją, tačiau aš pats tikrai nejaučiu, kad jau patekau į rinktinę. Kaip būdavo ankstesniais metais, taip ir šiemet važiuoju su ta mintimi, kad reiks save visą atiduoti, pasirodyti, kaip galima geriausiai“, – teigė su Malagos „Unicaja“ klubu prieš kelias savaites sutartį pasirašęs M. Kuzminskas.

Skirtingai nei jis, šiemet rinktinėje yra net aštuoni krepšininkai, kurie nežino, kuriame klube žais kitąmet. Jonas Mačiulis, Martynas Pocius, Martynas Gecevičius ir Tomas Delininkaitis neturi kontraktų, broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai ir Robertas Javtokas turi sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau dėl šio klubo sumažėjusio biudžeto jiems ieškomos naujos komandos, o Linas Kleiza laukia  NBA klubo „Toronto Raptors" sprendimo, po kurio tik paaiškės, ar lietuvis liks komandoje.

„Kol kas apie klubą negalvoju. Dabar pagrindinės mintys į rinktinę. Jei pasitaikys proga, tai ir brūkštelsiu kontraktą, tačiau dabar svarbiausia pasirodyti kuo geriau ir patekti į dvyliktuką“, – kalbėjo T. Delininkaitis, pridūręs, kad sportinę formą palaiko nuo Joninių.

Panašiu laiku ruoštis Europos čempionatui pradėjo ir Mantas Kalnietis, kuris, anot specialistų, šiemet tvirtai užims pagrindinio įžaidėjo poziciją.

„Iš tikrųjų atostogų užtenka, pakankamai pailsėjau. Tris savaites praktiškai nieko neveikiau, tada pradėjau bėgioti. Aišku, sportinė forma nėra gera, tačiau šiuo metu ji ir nereikalinga“, – sakė M. Kalnietis.

Krepšininkas pažymėjo, kad jam labai gaila, jog Slovėnijoje nebus Pauliaus Jankūno. „Man jo žiauriai trūks, bet tai man nebuvo didelis smūgis, nes aš bendrauju su juo visą laiką, todėl žinojau, kad yra didelė tikimybė, jog jis negalės padėti rinktinei. Taip kad man šoko nebuvo, žinojau, kad taip gali atsitikti“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Pirmąsias kontrolines rungtynes Lietuvos krepšininkai žais rugpjūčio 5 d. Kėdainiuose su Belgijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius