Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Kuzminskas: „Jei pralaimėsime ketvirtfinalyje – visas vasaros darbas nueis perniek“

Mindaugas Kuzminskas su nuoskauda prisimena 2004-ųjų rugpjūčio 24-osios vakarą. Tuomet jam buvo keturiolika. Vieną skaudžiausių Lietuvos krepšinio istorijoje pralaimėjimų Italijai jis stebėjo kaip didelis rinktinės gerbėjas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

23-ejų M.Kuzminskas viliasi, kad su komandos draugais ketvirtadienį Lietuvai ir sau padovanos šventę ir galimybę kautis dėl medalių.

„Atrodė, kad išsikapstėme iš nepavydėtinos situacijos Jesenicėse, ypač su bosniais, o tada uždėjome brūkšnį ir antrajame etape parodėme, kad galime žaisti kur kas geriau. Bet aš manau, kad dabar galime žaisti dar geriau, ir tikiu, kad ketvirtfinalyje tą parodysime“, – 15min.lt sakė antrajame etape atsiskleidęs aukštaūgis.

Europos čempionato ketvirtfinalis – visiškai nauja patirtis M.Kuzminskui.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Tokios svarbos varžybose nebuvau žaidęs. Jauduliuko tikrai bus, tačiau aš manau, kad susitvarkysiu su juo. Tikiu, kad ir visa komanda su šia užduotimi susitvarkys“, – tikino jis.

– Ketvirtfinalis su Italijos rinktine. Kokia ji?15min.lt paklausė M.Kuzminsko.

– Labai pavojinga komanda. Vien ką pasako šešios pergalės, tarp jų – nugalėti ispanai. Taigi rezultatai kalba patys. Tai metikų komanda, keturi žaidėjai pelno mažiausiai po 14 taškų. Sustabdyti vieno nepakaks. Varžovų žaidimo dar neanalizavome, tą padarysime artimiausiu metu.

– Kas bus Lietuvos rinktinės stiprybė šiame mače?

– Mūsų stiprybė šiame čempionate buvo ir yra aukštaūgiai. Tik reikia juos tinkamai išnaudoti. Taip pat – greitas žaidimas. Bet tam, kad žaistume greitai, reikia apsiginti. Kol kas gynyba sekasi neblogai ir reikia tikėtis, kad ji išliks tokia pati.

– Kaip atsimeni tą skaudžią nesėkmę – pralaimėjimą italams Atėnų olimpinėse žaidynėse?

– Man buvo keturiolika metų. Pamenu, žiūrėjome su tėvais namuose. Visi džiaugėsi, gavę Italiją, nes tuo metu ji atrodė lengviausias varžovas, o Lietuva žaidė labai gerai. Pamenu, kai Saulius Štombergas išsibaudavo, buvo duobė. Aš prisimenu liūdesį, o tie, kas ten dalyvavo, turbūt tas rungtynes pamena kaip vieną didžiausių neišnaudotų karjeros šansų.

– Ar prieš artėjantį susitikimą su italais rinktinėje dar kalbama apie karčią praeities nesėkmę?

– Spaudoje kur kas daugiau (šypsosi). Tai dvi visiškai skirtingos komandos. Ketvirtfinalyje papildomos motyvacijos nereikia ieškoti. Visą vasarą dirbome tam, kad galėtume žaisti šias rungtynes. Jeigu laimėsime – bus super. Tuomet papulsime į ketveriukę ir kovosime dėl medalių. O jei pralaimėsime – visas vasaros darbas nueis perniek.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mindaugas Kuzminskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius