Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančių savo sirgalių palaikomi kroatai palaužė „sužeistus“ italus 76:68

Kroatijos krepšinio rinktinė yra arčiausiai Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalio painioje ir net mirtininkų tituluojamoje F grupėje, kurioje visos šešios rinktinės dar svajoja apie lemiamus pirmenybių mačus. Antrose antrojo turo rungtynėse tūkstančių savo sirgalių desanto palaikomi kroatai palaužė Italijos rinktinę 76:68 (8:17, 23:19, 26:9, 19:23) ir į grupės turnyrinę lentelę įsirašė trečiąją sėkmę. Savo žaidimą pametusių italų sąskaitoje liko dvi pergalės ir du pralaimėjimai.
Luigi Datome ir Luka Zoričius (2)
Luigi Datome ir Luka Zoričius (2) / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį Europos krepšinio čempionato antrojo etapo varžybose santykius aiškinasi tik F grupės komandos. Pirmieji į Liublianos „Stožice“ areną išbėgo po pirmojo turo „sužeisti“ italai ir lengvą dvikovą turėję kroatai.

Kaip teigė kroatų žurnalistai, šiam mačui iš Zagrebo atvyko net 10 autobusų su sirgaliais ir didelis būrys pavienių krepšinio aistruolių. Todėl arenų prieigose susidarė spūstys, į stovėjimo aikšteles netilpo automobiliai – iš viso akistatą stebėjo apie 5 tūkst. kroatų.

Pirmame šio etapo mače iki tol nė karto savo D grupėje nepralaimėję italai Liublianoje iškart gavo antausį nuo šeimininkų slovėnų 84:77. Tuo tarp kroatai be didelių pastangų ketvirtadienį palaužė išsišokėlius suomius 88:63.

Tad po šio mačo turėjo paaiškėti, kuri iš dviejų komandų, turėjusį iki tol savo sąskaitoje du laimėjimus, kils aukščiau, o kuriai teks išgyvenimo mirtininkų F grupėje dalia.

Sėkmingiau dvikovą pradėję italai greitai susikrovė apčiuopiamą skirtumą – 16:7 ir jį padidino antrojo kėlinio pradžioje iki 24:11. Tačiau savo gausių sirgalių palaikomi kroatai atsibudo iš letargo miego ir 16-ąją mačo minutę sumažino atsilikimą iki 28:32. Vis dėlto po 20 minučių kovos italų pranašumas padidėjo: nežymiai, tačiau „mėlynieji“ pirmavo 35:31.

Trečiame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Kroatai padidino spartą, jos žaidėjai įjungė tritaškių pataikymo mechanizmus ir jau po 5 min. Kroatija pirmavo 48:43.

Italai siekė pasivyti varžovus, tačiau lyg ant sparnų žaidė slovėnų kaimynai didino persvarą. Ketvirtame ketvirtyje jie įsigudrino pirmauti net 64:49, tačiau italai tuomet nutarė gelbėtis.

Likus kovoti 1 min. jie sumažino skirtumą iki 66:70, tačiau kelis kartus nesugebėjo atsikovoti kamuolių po savo krepšiu, kroatai pasinaudojo dovanomis, sėkmingai atakavo nuo baudų metimo linijos ir laimėjo rungtynes 76:68.

Kroatija: B.Bogdanovičius 18, K.Simonas 14, R.L.Ukičius 13, D.Draperis 12.

Italija: L.Datome 24, P.Aradori 12.

 

VIDEO: Kroatijos sirgaliai po pergalės prieš italus

Šiandien F grupėje santykius dar aiškinsis Ispanijos ir Suomijos bei Graikijos ir Slovėnijos rinktinės.

Ispanai, graikai ir suomiai savo sąskaitoje turi po 1 laimėjimą, slovėnai – du. Tačiau net ir po šios dienos mačų bus sunku pasakyti, kas iš šios grupės iškovos geidžiamus keturis kelialapius į ketvirtfinalį.

E grupėje po vakar įvykusių mūšių Lietuva, Prancūzija ir Serbija užsitikrino teisę kautis ketvirtfinalyje, o dėl paskutinio kelialapio varžosi Ukraina ir Latvija. Belgams rytoj vyks paskutinis E grupės mačas – jie nebepretenduoja siekti Europos čempionato medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius