Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pergalingo mačo nepatenkintas Jonas Kazlauskas: „Kovoti vyrai kovoja, bet kažką reikia pakeisti“

Sunki ir pelnyta pergalė – Jono Kazlausko vedama ekipa sekmadienį Europos krepšinio čempionate palaužė Juodkalnijos komandą 77:70 ir dabar su trimis pergalėmis yra itin arti antrojo varžybų etapo. Tačiau Lietuvos krepšinio rinktinės strategas nedžiūgavo – jo manymu, komandoje reikia kažką pakeisti.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Dar nė karto sužaistu maču patenkintas nebuvęs rinktinės treneris J.Kazlauskas ir po akistatos su Juodkalnija pažėrė kritikos ekipai. Tačiau ta kritika šįkart nebuvo kandi.

„Itin sunkios rungtynės, nes varžovai buvo labai gerai pasiruošę. Kaip oponentų treneris pasakė, tai jiems buvo paskutinis šansas. Pradžioje lyg buvo toks siurpriziukas, bet neatkovoti kamuoliai gynyboje darė savo, labai žeidė mūsų komandą. Tada vėl atsirado nervingumas, nesugebėjome atkovoti 7 kamuolių iš eilės per paskutines minutes, nesugebėjome subauduoti prieš Tyrese'o Rice‘o tritaškį, tačiau per pratęsimą laimėjome labai sunkią kovą. Aišku, gerai, kad laimėjome... Kovoti vyrai kovoja, bet kažką truputį reikia pakeisti“, – rinkdamas žodžius kalbėjo J.Kazlauskas.

– Broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai pradėjo rungtynes starto penkete. Kodėl?

– Mes taip pat analizuojame rungtynes ir varžovų visas žaidimas susivedė arba į žaidimą „du prieš du“ su T.Rice‘u, arba centravimą nuo žemo „ūso“. Jie turi galingus vyrus, kurie tai daro gerai. Automatiškai mums prieš juos nebuvo paranku žaisti su Linu Kleiza. Aišku, jei būtų laisvų metimų, geras judėjimas, daug taškų, galbūt būtų kitaip. Bet šiuo atveju jie turėtų ūgio ir jėgos persvarą. Todėl mes pradėjome su broliais – kas ir pasiteisino.

Visos rungtynės labai sunkios. Kartais pagalvoji, kam treneriui tiek nervų...

– Kodėl nežaidė Martynas Pocius?

– Norime laimėti ir sunku žaisti visas rungtynes panaudojus visus 12 žaidėjų. Galvoju, galbūt aš šiandien neteisus dėl Roberto Javtoko, bet buvo tokios rungtynės, tokia situacija. Kažkaip mes vyriškai išspręsime tą klausimą.

– Bet ar trys gynėjai nepavargs čempionate?

– Pirmiausiai reikia patekti į kitą etapą, o tada galvoti, ar gynėjai ištemps. Jei žaisime su visais, tada galime dar ir nepatekti į kitą etapą.

– Ar galite prisiminti paskutinę rungtynių ataką prieš pratęsimą, kuri baigėsi nesėkmingai: tada turėjo sužaisti „du prieš du“ Mantas Kalnietis su Jonu Valančiūnu?

– Buvo daug chaoso paskutinėse atakose. Galima sakyti, kad pradėjome mačą gražiai, turėjome dviem perdavimais atiduoti kamuolį po krepšiu, bet nuovargis, gal dar kas. Taip viskas susiklostė, kad jie užspausdavo žaidėjus su kamuoliu, o šone kampuose niekas iš mūsų neatsidengdavo, kad galėtume trikampiu perduoti kamuolį. Kiek apie tai kalbėjome, tai buvo problema. Kai jie atkirsdavo tą pirmą „du prieš du“, mūsų judesys sustodavo.

– Laimėjote sėkmingo brolių Lavrinovičių žaidimo dėka?

– Mes žinojome, kad jie geri žaidėjai.

– Jonas Mačiulis minėjo, kad pirmą kartą čempionate ekipa kovojo kaip komanda. Pritariate?

– Vyrai labai stengiasi, viską daro. Tas atsiradęs judesiukas pradžioje buvo tikrai gražus. Tačiau kartais nepersiorientavome, kai varžovai pakeisdavo kelis kartus gynybą. Mes ne visada į tai sureaguodavome kaip reikia ir tai mus žeidė.

– Kaip vertinate šansus patekti į kitą etapą?

– Rytoj laukia dar vienos labai sunkios rungtynės.

– Ar šios rungtynės buvo sunkiausios čempionate?

– Visos rungtynės labai sunkios. Kartais pagalvoji, kam treneriui tiek nervų...

VIDEO: Jono Kazlausko interviu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius