Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radoslavas Nesterovičius: „Lietuva – maža šalis, bet pasaulio krepšinio žemėlapyje ji – milžinas“

Iš Arvydo Sabonio estafetę perėmęs 2013 m. Europos krepšinio čempionato, vyksiančio Slovėnijoje, ambasadorius Radoslavas Nesterovičius dienraščiui „Kauno diena“ sakė, jog slovėnai pasistengs, kad jų šalyje būtų surengtos dar geresnės pirmenybės nei Lietuvoje.
Arvydas Sabonis (kairėje) perdavė simbolinę krepšinio batelių skulptūrą slovėnui R.Nesterovičiui
Arvydas Sabonis (kairėje) perdavė simbolinę krepšinio batelių skulptūrą slovėnui R.Nesterovičiui / FIBA/Liusjeno Kulbio nuotr.

„Mes labai stengsimės, kad taip būtų“, – teigė buvęs krepšininkas, paklaustas, ar tiki, kad Europos čempionatas Slovėnijoje bus geriausias per visą pirmenybių istoriją.

„Krepšinis pas mus taip pat labai populiarus. Esame maža tauta, o turime net 8 žaidėjus NBA lygoje. Tai didžiulis pasiekimas ir mūsų krepšinio įvertinimas. Be to, aš tikiu, kad Slovėnijoje yra daug gabių ir talentingų žmonių, kurie pasistengs, kad čempionato organizavimas būtų sklandus. Kviečiu visus lietuvius apsilankyti pas mus po dviejų metų. Galėsite palyginti“, – kalbėjo R.Nesterovičius.

Jis taip pat patikino, kad iš Lietuvos parsivežė tik pačius geriausius prisiminimus.

„Jūsų šalyje viešėjau ir anksčiau, kai dar žaidžiau. Prisidėsiu prie FIBA vadovų pagyrų, kad lietuviai suorganizavo tikrai puikų čempionatą. Kartelė iškelta aukštai. Nors Lietuva pagal gyventojų skaičių – maža šalis, pasaulio krepšinio žemėlapyje ji – milžinas. Reikėtų gerokai paieškoti valstybės, kurioje ši sporto šaka būtų mėgstama labiau, nei Lietuvoje. Viešnagė buvo labai naudinga. Įgijome naudingos patirties ir džiaugiuosi, kad lietuviai mums mielai sutiko padėti. Lietuva ir Slovėnija – panašios šalys. Panašus gyventojų skaičius, panašus mentalitetas. Tikimės, jog nenuvilsime ir surengsime ne ką prastesnę šventę“, – „Kauno dienai“ sakė R.Nesterovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius