Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rojus krepšinio sirgaliams – galimybė pabendrauti su rinktinės žaidėjais

„Slovėnijos vizitinė kortelė yra ir medus... Norėtume jums įteikti šio medaus ir pasaldinti jūsų nelengvą darbą“, – šeštadienio popietę su dovanomis į Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjus vienoje iš Jesenicių kavinių kreipėsi Lietuvos ambasadorė Slovėnijoje Izolda Bričkovskienė. Tačiau išdalinti turimas dovanas buvo sunkoka – rinktinės narius jau buvo apsupę sirgaliai, kurie rinko krepšininkų parašus ir fotografavosi.
Lietuvos krepšinio rinkitnės žaidėjų susitikimas su sirgaliais Jesenicėse
Lietuvos krepšinio rinkitnės žaidėjų susitikimas su sirgaliais Jesenicėse / Tomo Tumalovičiaus nuotr./Krepšinio širdis

Laisvą nuo Europos krepšinio čempionato kovų dieną Lietuvos rinktinės žaidėjai vis tiek plušėjo – ir ne tik treniruotėje. Tiesa, plušėjimu laikyti susitikimą su Lietuvos rinktinę palaikyti į Slovėniją atvykusiais sirgaliais – nevertėtų.

Iškart po šeštadienį įvykusios treniruotės Lietuvos krepšinio rinktinės autobusas nepasuko į Kranjska Gora miestelį, kuriame ir gyvena žaidėjai, o atvažiavo į vieną iš Jesenicių sirgalių zonoje esančių kavinių. Ten „Švyturio“ alaus bendrovė čempionato metu įkūrė savotišką lietuvių sirgalių salelę.

„Dabar čia trumpam bus krepšinio rojus“, – stebėdamas ateinančius krepšinio rinktinės žaidėjus sakė vienas iš keliasdešimt sirgalių, kurie atėjo į „Železar“ kavinę susitikti su krepšininkais.

Nors buvo manyta, kad susitikimo metu kavinė lūš nuo mūsų sirgalių, kurių Jesenicėse yra apie tūkstantį, tačiau šeštadienio saulėtas oras pakoregavo prognozes.

Su rinktinės žaidėjais panoro pasimatyti apie 50 sirgalių, kurie pasinaudojo galimybe susirinkti visos rinktinės žaidėjų parašus, nusifotografuoti ir asmeniškai palinkėti krepšininkams sėkmės. Tiesa, kalbama, kad dalis krepšinio aistruolių net nežinojo apie būsimą pabendravimą.

15min.lt žurnalistai susisiekė su keliomis Lietuvos sirgalių grupėmis, kuri tikino, jog būtų su mielu noru atvykę pabendrauti su krepšininkais, tačiau nežinojo apie renginį.

„Dabar visi esame Liublianoje. Tikrai būtume šią kelionę iškeitę į galimybę susitikti su rinktinės žaidėjais“, – sakė sirgalius Algis.

Apie 20 minučių su krepšinio aistruoliais pabendravę žaidėjai suskubo į autobusą, tačiau Donatas Motiejūnas trumpam užsilaikė kavinėje. Savo draugus jis pasivijo nešdamas abejose rankose sumuštinius. Vieną atidavė Jonui Valančiūnui: alkis – ne brolis.

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį B grupės varžybose 22 val. kovos su Juodkalnijos rinktine. Lietuviai savo sąskaitoje po trijų mačų turi dvi pergales, o juodkalniečiai – vieną.   

VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų sisitikimas Jesenicėse
VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinės ir sirgalių susitikimas Slovėnijoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius