-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudy Fernandezo ir Marco Gasolio duetas neįveikė Vassilio Spanoulio diriguojamo orkestro – Ispanija po dramatiškos kovos nusileido graikams

Trečiadienio vakarą Europos krepšinio pirmenybių antrajame etape favoritė Ispanija sužaidė pirmąsias rungtynes su be įskaitinių taškų grupės barjerą įveikusia Graikija. Graikai ne tik kaip reikiant kibo į atlapus čempionų titulą ginantiems ispanams, bet ir paguldė juos ant menčių 79:75.
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikija – Ispanija 79:75 (16:26, 25:12, 11:19, 27:18)

Susitikimą kiek sėkmingiau pradėjo Juano Orengos vadovaujama ekipa, po pirmųjų kelių minučių 10:6 išsiveržusi į priekį. Graikų komanda nesiruošė taip lengvai paleisti varžovų – į ispanų taškus vis atsakydavo rezultatyvia ataka. Kėliniui įpusėjus Ispanijos rinktinė prisiminė dar vieną ginklą – tritaškius. Po kelių taiklių šūvių graikai atsiliko jau 10 taškų – 14:24. Ispanams kiek nurimus, žaidimas vėl vyko taškas į tašką, tačiau graikams sumažinti deficito nepavyko. Po pirmojo kėlinio 26:16 ispanų naudai.

Antrąjį kėlinį graikai pradėjo su kur kas didesne motyvacija. Netruko prabėgti kelios minutės, o Graikija jau sumažino atsilikimą iki 5 taškų. Iniciatyvos lemiamą akimirką ėmėsi N.Zisis, smeigęs ispanams tritaškį ir palikęs tik kelių taškų persvarą. Ispanijos rinktinės strategas pajuto, kad jo vadovaujamos ekipos žaidimas griūna – paprašė minutės pertraukėlės.

60 sekundžių atokvėpio labiau padėjo graikams negu ispanams – J.Orengos ekipos siaubui pabudo V.Spanoulis. Tritaškį sviedęs ekipos lyderis įkvėpė komandą spurtui. Netrukus graikai išlygino rezultatą ir „išrašė“ varžovams dar du tolimus metimus – graikai išsiveržė į priekį 40:34. Prieš didžiąją pertrauką V.Spanoulio kariauna kiek pristabdė tempą ir kelias sėkmingas atakas surezgė ispanai. Tačiau susigrąžinti persvaros Ispanijos ekipai nepavyko – 38:41.

Pirmosios 5-ios trečiojo kėlinio minutės abiems komandoms buvo nerezultatyvios, per abi pelnyti vos 5 taškai. 43:41 – ispanų naudai. Įpusėjus kėlinukui komandos keitėsi taikliais metimais ir žaidė lygiai – 43:43, 48:48. Išmušė ir M.Gasolio valanda – trys taškai ir dvitaškis. Ispanas išvedė savo komandą į priekį 53:48. Po trečiojo kėlinio ispanai priekyje 57:52.

Ketvirtąjį kėlinį įspūdingu tritaškiu pradėjo R.Fernandezas. Graikai į paniką nepuolė – atsakė taikliu metimu ir žaidimas vėl vyko taškas į tašką. Įpusėjus kėlinukui vėl prabilo V.Spanoulis – trys taškai ir graikai priekyje 62:61. Graikijos komandos aistruolius tuojau pat nuramino S.Rodriguezo tolimas metimas. Nervų karas nesibaigė. Po kelių sekundžių rezultatas lygus 64:64.

Likus dviem minutėms iki mačo pabaigos kiek ramesni galėjo būti graikai – ekipa turėjo 4 taškų pranašumą 70:66. Ispanai stengėsi stabilizuoti padėtį ir priartėti prie varžovų, bet M.Bramosas smeigė dar vieną tritaškį, palikdamas Ispanijos ekipos išsigelbėjimui pusę minutės. Dar nenuleidęs ginklų A.Mumbru metė tritaškį, bet ispanų deficitas – 4 taškai. 73:77. Graikams po dramatiškos kovos pavyko parklupdyti ispanus – 79:75.

Ispanija: R.Fernandezas 20 (4 rez. perd.), M.Gasolis 20 (5 atk. kam.), V.Claveras 9 (11 atk. kam.).

Graikija: V.Spanoulis 20 (4 rez. perd.), K.Kaimakoglou 11 (5 atk. kam), Y.Bourousis ir G.Printezis (5 atk. kam.) po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius