Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbai išstenėjo pergalę prieš belgus 76:69 ir viena koja jau čempionato ketvirtfinalyje

Nenuspėjamos. Taip Europos krepšinio čempionato žiniasklaida įvardijo dvi E grupės rinktines: Serbiją ir Belgiją. Trečiadienį šios dvi nežinia kokią sensaciją galinčios sukurti komandos antrojo etapo varžybose surėmė pečius Liublianos „Stožice“ arenoje. Pergalę 76:69 (19:18, 21:18, 14:15, 22:18) iškovoję serbai į grupės turnyro lentelę įsirašė trečiąjį įskaitinį tašką. Belgai pergalių grafoje lieka su nuliu. Šiai komandai turnyras tikriausiai baigsis po antrojo etapo kovų.
Wenas Mukubu ir Nikola Kaliničius
Wenas Mukubu ir Nikola Kaliničius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užkulisinius žaidimus mėgstantis žaisti serbų treneris Dušanas Ivkovičius trečiadienį nutarė nekvailioti ir  akistatai su „ramiaisiais“ belgais išstatė visą savo avangardą – geriausius iš geriausių. Neva traumuoti krepšininkai pagijo, sergantieji gripu – pasveiko.

Serbai nenorėjo prarasti būtino vieno taško, kuris jau beveik garantuoja kelialapį į atkrintamuosius mačus. Dabar tik nesėkmės kituose dvejuose grupės mačuose ir nemalonus stebuklas galėtų išstumti  serbus iš išsvajoto grupės ketverto, kuris tęs kovą dėl čempionato medalių.

Dvikovos pradžioje serbai atsiliko 0:8 ir D.Ivkovičius buvo priverstas jau 2 min. imti minutės pertraukėlę. Tačiau ir po jos vaizdas aikštėje nedžiugino garsiojo serbų trenerio – jo  surinkti žaidėjai atsiliko 3:10, 5:12, 8:15.

Vis dėlto sužaidus 8 min. serbai pasivijo varžovus 15:15, o kitoje atakoje ir persvėrė rezultatą 17:15. Antrame kėlinyje serbai nutolo 23:18, tačiau belgai kelis kartus pasivijo oponentus – 24:25, 29:30, 32:32, o po to net ir persvėrė rezultatą 34:33.

Vis dėlto, serbai sugebėjo po 20 min. kovos pirmauti 40:36. Per trečiąjį ketvirtį serbai prarado iniciatyvą ir kurį laiką atsiliko – 49:51. Vis dėlto paskutiniame kėlinyje D,Ivkovičiaus auklėtiniai persvėrė rezultatą 65:59, o visi belgų bandymai pasivyti buvo nevykę. Serbija po atkaklios kovos laimėjo 76:69. 

Serbija: N.Krstičius 17, S.Markovičius 15, B.Bogdanovičius 12.

Belgija: M.Mukubu 16, S.van Rossomas ir C.Beghinas po 12.

Jesenicėse vykusiose B grupės rungtynėse serbai ne kartą elgėsi „keistai“ – prieš Lietuvą kovojo lyg  paskutinį kartą gyvenime, bosnius siekė nugalėti neįžeisdami ir netriuškindami, o juodkalniečiams neva dovanojo pergalę.

Prieš paskutinį grupės mačą per spaudos konferenciją D.Ivkovičius buvo paklaustas, ar nesirengia atiduoti nieko nelemiančios pergalės Juodkalnijai. Juk anksčiau Serbija ir Juodkalnija buvo viena valstybė ir buvusiems tautiečiams būtų maloniau iš čempionato vykti namo su dviem pergalėmis. 

Be to, juodkalniečių pergalė pakenktų makedonams – jie liktų gėdingoje paskutinėje vietoje. Įpykęs serbiškas lapinas svaidėsi žaibais, aiškino apie moralę, dievagojosi savo tyrumu, o galiausiai į aikštę neišleido neva traumuotų ir susirgusių dviejų savo lyderių, kiti žaidė vos po kelias minutes bei leido Juodkalnijai namo vykti aukštai iškelta galva.

Europos čempionato pirmame etape serbai įveikė lietuvius 63:56, bosnius – 77:67, latvius – 80:71, tačiau nusileido Makedonijai 75:89 ir Juodkalnijai – 76:83.

Tuo tarpu Liublianoje kovoję belgai pirmame mače išleido pergalę iš savo rankų, paskutinėmis sekundėmis pralaimėję Ukrainai 57:58, nugalėjo Vokietiją 77:73, Didžiąją Britaniją 76:71 bei buvo sutriuškinti Izraelio 69:87 ir Prancūzijos 69:82.

„Mes nenuspėjami ir tai gerai, Niekas nežino, kaip mes galime sužaisti“, – kalbėjo belgų rinktinės strategas Eddy Casteelsas. Su šia komanda Lietuvos rinktinė žais kitą E grupės mačą penktadienį 15.30 val.

Tuo tarpu serbai penktadienį grumsis su Prancūzija.

Įdomu, jog persikėlus iš Jesenicių į Liublianą, itin praskydo Serbijos rinktinės sirgalių gretos. Kaip teigia oficiali Europos krepšinio čempionato lankomumo statistika, Serbijos mačus Jesenicėse stebėjo apie 5100 žiūrovų. 

Tuo tarpu „Stožice“ arenoje šiandien buvo galima suskaičiuoti apie kelis šimtus serbų krepšinio mylėtojų. Jų šūkiai „Srbija, Srbija“ arenoje skambėjo skystokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius