Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbai įveikė prancūzus ir nubloškė lietuvius į antrą vietą E grupėje

Sekmadienio vakarą paskutiniame antrojo etapo E grupės mače ginklus surėmė Prancūzijos ir Serbijos komandos. Abi ekipos kelialapį į ketvirtfinalį užsitikrino dar prieš susitikimą, taigi gyvybės ar mirties klausimo šios rungtynės jau nebesprendė. Serbų ir prancūzų susitikimas turėjo kitą reikšmę – užbaigti E grupės lentelės rokiruotes. Serbijos ekipa 77:65 įveikusi prancūzus užsitikrino sau pirmąją vietą E grupėje, lietuvius pasiųsdama į antrąją turnyrinės lentelės poziciją, o šio vakaro savo varžovus – į trečiąją.
Nenadas Krstičius
Nenadas Krstičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Serbija – Prancūzija 77:65 (19:17, 19:14, 22:20, 17:14)

Per pirmas tris minutes komandos apsikeitė keliomis rezultatyviomis atakomis ir minimaliu skirtumu pirmavo prancūzai 5:4. Įpusėjus kėlinukui Serbijos komanda jau persvėrė rezultatą – 13:9. Kelias minutes nei vienai, nei kitai komandai nepavyko pelnyti taškų. Krepšį atrišti bandė ir N. Bjelica, ir N.Batum ir B.Bogdanovičius. Pirmieji po „sausų“ minučių rezultatyvią ataką surengė serbai, ir ne vieną – 17:11. Pabudo ir prancūzai, pirmajam ketvirčiui artėjant prie pabaigos skirtumas buvo vos trys taškai. Likus kelioms sekundėms dvitaškį į serbų krepšį pasiuntė N. De Colo ir kėlinukas baigėsi – 19:17.

Antrajame kėlinyje – tikras nervų karas. Prabėgus 2 min. rezultatas buvo lygus 23:23. Į kelias nesėkmingas Serbijos krepšininkų atakas rezultatyviai atsakę prancūzai išsiveržė į priekį – 29:25. N.Krstičius ketvirčiui artėjant į pabaigą surengė spurtą ir serbai prieš didžiąją pertrauką turėjo 7 taškų persvarą. 38:31.

Trečiajame kėlinyje Tony Parkeris pataikė tik antrąjį savo taiklų metimą, įkvėpti prancūzų nepavyko. Po 5 trečiojo ketvirčio minučių serbai pirmavo jau 11 taškais – 48:37. 8-ąją kėlinio minutė iniciatyvos vėl ėmėsi T.Parkeris – šį kartą sėkmingiau. Prancūzijos ekipos lyderis padedamas M. Gelabale'io sumažino serbų pranašumą iki 4 taškų. Prancūzų nelaimei vėl prabilo N.Krstičius, prie jo prisidėjo N.Bjelica ir kėlinukas pasibaigė 60:51.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui serbai įjungė dar aukštesnę pavarą – 68:56. Per kelias minutes komandoms pavyko surengti vos po vieną rezultatyvią ataką – 70:58. N.Batumo tolimas metimas pasiekė tikslą ir sumažino serbų atotrūkį. Likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos Prancūzijos ekipa bandė gelbėtis. Deficitas – 9 taškai. 65:72. Į mūšį pakilo ir prancūzų vedlys – Tony Parkeris, šis pataiko dvitaškį ir dar labiau sumažino atsilikimą. 72:65. N.Nedovičius varžovų pastangas prisivyti jo komandą pavertė niekais – taiklus jo metimas ir skirtumas vėl dviženklis.

Iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei minutei prancūzas N.Batumas desperatiškai meta tritaškį – nepataikė. O Serbijos ekipa pasismagindama pelnė dar du taškus. Rungtynės pasibaigė rezultatu 77:65.

Serbija: N.Krstičius (4 atk. kam. ir 4 rez. perd.) 19, N. Nedovičius 17, B. Bogdanovičius (5 atk. kam.) 14.

Prancūzija: N.Batumas (7 atk. kam), N. De Colo, B. Diaw (5 atk. kam.) ir A. Ajinca (4 atk.kam.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius