Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergejus Jovaiša: lietuviai nežaidė blogai, tai gruzinai žaidė lyg kovotų dėl nepriklausomybės

Paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš Europos krepšinio čempionatą Lietuvos rinktinė po pratęsimo 88:83 įveikė Gruzijos komandą ir užbaigė pasirengimo ciklą. Krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša po rungtynių daug priekaištų mūsų rinktinei neturėjo, o gruzinai jį nustebino puikiu žaidimu.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša

– Ką galite pasakyti apie paskutines draugiškas rungtynes? Nebuvo jos tokios saldžios...

– Tai buvo vertingiausios rungtynės pasirengimo cikle. Aš nejuokauju. Pagaliau turėjome tikrai gerą priešininką, kuris vertas pagarbos. Rungtynių pabaigoje buvo didelė įtampa ir buvo naudinga pamatyti, kaip su ja tvarkomasi. Abi komandos žaidė tikrai gerai. Lietuviai tikrai nežaidė blogai, bet, va, gruzinai žaidė lyg kovotų dėl nepriklausomybės. Buvo į ką žiūrėti. 

– Šiose rungtynėse ryškėjo ir mūsų lyderiai. Ką galite pasakyti apie Jono Valančiūno žaidimą?

– Manau, kad ir man, ir Jonui Kazlauskui gal kiek sukėlė nerimo Jono Valančiūno buvimas aikštėje svarbiais momentais. Komanda bandė juo pasikliauti ir siuntė jam kamuolius, o jis negalėjo pelnyti taškų. Nepaisant to, J.Kazlauskas vis tiek jį leido į aikštę sunkiais momentais. Ir tai yra gerai, nes taip bus ir Europos čempionate. Manau, tai sukėlė papildomų klausimų J.Kazlauskui.

– Kokias Lietuvos krepšinio rinktinės silpnybes galėtumėte įvardinti?

– Kad nėra labai ką sakyti, nes gruzinai tiesiog pranoko save. Lietuviams daug priekaištų neturiu. Aišku, lietuviams dar reikia mokytis branginti kamuolį. Tuomet nebūtų reikėję pratęsimo. Bet aš manau, kad išvados bus padarytos. Mums gali būti sunku ateityje žaisti su tokiomis komandomis kaip Gruzija, kurios tikrai brangina kamuolį. Mūsų komanda žaidžia kliaudamasi aukštaūgiais, todėl žaidimas ne visada yra toks judrus. Tuomet sunkiau žaisti su mažais ir greitais.

– Svarbiausiais momentais rinktinę gelbėjo Linas Kleiza. Jis jau neginčijamas lyderis?

– Taip, jis įrodė, kad yra subrendęs žaidėjas. Matyti, kad yra įgavęs gerą sportinę formą. Pavienėmis kritinėmis situacijomis jis ėmėsi labai reikalingos iniciatyvos. Dėl to jis ir turėjo komandos pasitikėjimą, kai reikėjo mesti svarbiausius metimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius