Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tomas Pačėsas rinktinėje būtų pasilikęs Adą Juškevičių

Po paskutinių Akropolio turnyro rungtynių su Bosnija ir Hercegovina Lietuvos rinktinės treneris paskelbė, kad į Europos čempionatą nevyks Adas Juškevičius ir Vytenis Čižauskas. Krepšinio ekspertas Tomas Pačėsas tik iš dalies sutiko su tokiu trenerio pasirinkimu.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

SPORTO grupė „Facebook“ jau turi beveik 8 tūkstančius gerbėjų. Prisijunk ir tu, spausk LIKE ir sužinok įdomiausias naujienas.

– Ką manote apie trenerio sprendimą atsisakyti Ado Juškevičiaus ir Vytenio Čižausko?

– Atsisakyti Vytenio Čižausko buvo logiškas sprendimas, nes pasirengimo metu jis atrodė prasčiausiai. Aš  būčiau Adą Juškevičių palikęs, didelius žaidėjus mažiau kur galima išnaudoti. Žinoma, tai yra trenerio sprendimas, tokia jo filosofija, jis žino, ko jam reikia ir kaip komanda žais, tad ir priėmė tokį sprendimą. Mums telieka palaukti ir pažiūrėti, ar tas žaidimo modelis pasiteisins.

– Kaip galima vertinti rinktinės žaidimą su bosniais?

– Komanda dominavo nuo pat pradžios. Buvo daug gražių atakų, daug rezultatyvumo, priešininkų komanda tikrai neprilygo lietuviams. Visos mikrodvikovos pasibaigdavo mūsų naudai. Bosniai paprasčiausiai nesigynė, o lietuviai puikiai atakavo, tiek iš po krepšio, tiek iš toli. Žaidimas buvo labai gražus ir malonus akiai, buvo daug efektyvių atakų. Nors varžovų sudėtis tikrai gera, tačiau jie visiškai nepasipriešino.

– Šiandien vėl rezultatyviai žaidė Jonas Valančiūnas, tačiau jis greitai ir penkias pražangas susirinko. Ką manote apie tai?

– Jonas Valančiūnas dažnai nervinasi ir reiškia teisėjams pretenzijas, jam derėtų atsiminti NBA, kur už tai yra baudžiama finansiškai. Tačiau visa tai yra natūralu – žaidėjas dar jaunas, emocionalus, impulsyvus. Teisėjai šiek tiek jį auklėja, tačiau jis pats turėtų suprasti, kad yra reikalingesnis aikštelėje, nei komentuodamas teisėjų darbą. Tikiuosi, kad čempionate nebus nereikalingų emocijų.

– Šiandien daugiau žaidė ir Tomas Delininkaitis. Ar jis gali būti antras įžaidėjas?

Tomas Delininkaitis gali pavaduoti Mantą Kalnietį įžaidėjo pozicijoje, Renaldas Seibutis ir Martynas Pocius gali žaisti atakuojančiais gynėjais ir taip toliau. Turėsime daug didelių, kurie galės žaisti ir palaikyti žaidimo tempą. Neramu dabar tik, ar gynėjai suspės, tačiau treneris mato žaidėjus kiekvieną dieną, pažįsta juos geriau ir priėmė tokį sprendimą, reikia tai gerbti. Matysime, koks bus rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas