Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taikos krepšiniu alsavęs Jesenicių miestelis sprogo nuo serbų ir bosnių riaušių

Kelias dienas viešąją tvarką Europos krepšinio čempionato B grupės kovose Jesenicių miestelyje saugoję ir žiovavę policininkai ketvirtadienį buvo priversti padirbėti iš peties. Jiems teko malšinti įsiplieskusias riaušes, kilusias tarp Serbijos ir Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio aistruolių.
Jesenicių miestelyje susikibo serbų ir bosnių sirgaliai, kurie sukėlė riaušes
Jesenicių miestelyje susikibo serbų ir bosnių sirgaliai, kurie sukėlė riaušes / youtube.com

SPORTO grupę „Facebook“ tinkle jau mėgsta beveik 8 tūkst. žmonių – prisijung ir tu, spausk „LIKE“!

Bosniai ir serbai santykius aiškinosi prieš savo ekipų dvikovą, kurią 76:66 laimėjo serbai ir iškovojo antrąją sėkmė iš eilės. Bosniams tai buvo antrasis pralaimėjimas.

Mieste vaikščioję sirgaliai pradėjo vienas kitą įžeidinėti ir prasidėjo riaušės. Iš pradžių bosniai uždegė fakelus, serbai pradėjo pykti, viena iš pusių metė kelis akmenis ir mažas Alpių miestelis trumpam pavirto karo zona, kurioje buvo visko: fakelų, akmenų ir prakeiksmų. Riaušes tramdė ir malšino gausios policijos pajėgos, kurios panaudojo ašarines dujas.

Iš viso riaušėse dalyvavo apie 50 bosnių ir šiek tiek daugiau serbų. Į pirmenybes atvyko bosnių futbolo sirgaliai, kurie pasižymi agresyvumu.

Teigiama, jog incidento metu nukentėjo ne tik sirgaliai, bet ir keli policijos pareigūnai.  Po šio incidento buvo sustiprintos policijos pajėgos prie „Podmežakla“ arenos, o prie įėjimo nuo ketvirtadienio vakaro stovi ugniagesių mašina. Ugniagesiai pasirengę panaudoti ir vandens patrankas, jei kiltų susirėmimų prie sporto objekto.

„Dabar į savo mačus bosniai ir serbai bus lydimi policijos pareigūnų“, – teigė vienas iš viešąją tvarką „Podmežakla“ arenoje budėjęs riaušių policijos pareigūnas.

VIDEO: Riaušės Jesenicėse
VIDEO: Riaušė Jesenicėse

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius