-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Pačėsas apie rinktinės atsipalaidavimą rungtynių pabaigoje: „Ir Usainas Boltas finišuoja atsipalaidavęs“

Ilgai Lietuvos krepšinio sirgaliai laukė, kada mūsų šalies krepšininkai pasieks įtikinamą ir solidžią pergalę. Penktadienį Jono Kazlausko treniruojama komanda tai ir padarė – be jokios įtampos, lengvai 86:67 įveikė belgus. Krepšinio ekspertas Tomas Pačėsas spėja, kad tokio pat mačo sulauksime ir sekmadienį, todėl užsimena apie pasirengimą ketvirtfinaliui.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kiekviena pergalė yra svarbi, saldi ir maloni

Būtent to ir tikėjausi. Klausimas buvo tik vienas, kada mūsų rinktinė pradės dominuoti – pradžioje ar jau įpusėjus rungtynėms? – vertindamas rungynes portalui 15min.lt sakė T.Pačėsas. – Belgai turėjo truputį vilties, bet ji išgaravo labai greitai. Jau po penkių minučių lietuviai įgavo pagreitį ir pradėjo žaisti.

Prisiversti žaisti, kai žinai, jog esi stipresnis, taip pat nelengva, todėl džiaugiuosi, kad rinktinė susikaupė. Aišku, šitose rungtynėse nebuvo klausimų dėl nugalėtojo, visais žaidimo elementais buvome geresni.

Rungtynių pabaigoje pranašumas kiek sumažėjo, bet dėl to krimstis tikrai nereikia. Krepšininkai irgi yra žmonės, sunku save motyvuoti, kai matai tokius skaičius švieslentėje, o antra, reikia vengti ir traumų. Ar laimėsi 10 taškų, ar 20, jau neturi jokio skirtumo. Kai U.Boltas bėga ir lenkia savo varžovus įtikinamai, prieš finišo liniją irgi atsipalaiduoja. 

Tik aišku, žaidimas su silpnesniais varžovais turi ir dar vieną minusą – neleidžia pamatyti savo trūkumų.

Kam kovoti su rezultatu, o ne su priešininku? Kiekviena pergalė yra svarbi, saldi ir maloni. Reikia mokėti tuo džiaugtis.

Tokios pat rungtynės veikiausiai laukia ir su ukrainiečiais, manau, kad jau reiktų galvoti apie žaidimą ketvirtfinalyje. Svarbu iki jo per daug neatsipalaiduoti, nes jo vertė visai kita, daugiau atsakomybės".

Ketvirtfinalyje bus sunku

„Mūsų laukia visai kitokios komandos. Manau, kad į kitą etapą pateks graikai, ispanai, kroatai ir slovėnai – lengva nebus. Mes jau žinom, kad Balkanų komandos nėra parankiausios varžovės, graikai taip pat jau parodė, ką gali, o ispanai – savaime aišku. Taigi rinktinės laukia labai rimtas ketvirtfinalio mačas, – į ateitį žvelgė T.Pačėsas. – Po rytojaus kitos grupės rungtynių maždaug turėtų būti aišku, kas kurią vietą užims. Reikėtų žaidžiant su Ukraina jau modeliuoti ketvirtfinalio žaidimą. Tai bus svarbiausias čempionato mačas.

Nelengva po tokių rungtynių iškart žaisti su rimtu varžovu. Bet mums ir grupės mačai parodė, kaip reikia rasti savyje jėgų – tiek fizinių, tiek psichologinių. Taigi, manau, kad vyrai jau pasiruošę.

Tik aišku, žaidimas su silpnesniais varžovais turi ir dar vieną minusą – neleidžia pamatyti savo trūkumų. Dar blogiau, gali pasirodyti, kad jie yra pliusai. Su tokiais varžovais kaip Ukraina ar Belgija, manau, žemesnio lygio priešininkais, Lietuva dominuoja visur, todėl sunku pamatyti, ką reikia tobulinti.

Juk tie pliusai, kurie matomi žaidžiant su belgais ar panašiomis komandomis, visai kitaip atrodys prieš ispanus. Turime būti kuklūs, santūrūs ir savikritiški. Tas mums padės žaisti maksimaliai susikoncentravus. Rinktinės tikrai laukia nemenki iššūkiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius