Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Pocius apie Kauno „Žalgirį“ net nenori kalbėti

Internetinė sporto transliacijų televizija „SportoTV“ bei naujienų tinklalapis 15min.lt pristatė naujovę sporto gerbėjams – tiesioginių vaizdo konferencijų ciklą iš kiekvienos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklos. Į skaitytojų klausimus iš pirmosios stovyklos Palangoje trečiadienį atsakinėjo Martynas Pocius.
Martynas Pocius
Martynas Pocius / Tomas Tumalovičius / nuotr.

Skelbiame įdomesius krepšininko atsakymus į skaitytojų klausimus.

– Sėkmingai žaidėte Amerikoje. Ar pasiilgstate tos atmosferos ir norėtumėte sugrįžti?

– Labai geri prisiminimai iš Amerikos, bet tai jau praėjęs etapas ir per daug apie tai negalvoju. Jau nebe tas amžius, kad svajočiau apie NBA. 

– Ar galima kažką prognozuoti apie Lietuvos šansus Europos čempionate?

– Apie rezultatus Europos čempionate dar anksti kalbėti. Vos tik susirinkome ir dar niekas neaišku. Man pačiam dar neaišku, ar aš būsiu tikrai pasirengęs. Juk krepšinio kamuolio jau ilgokai rankose nelaikiau.

– Ką manote apie naująjį rinktinės trenerį Joną Kazlauską?

– Su treneriu dar daug pokalbių nebuvo. Jo pasiekimai kalba už jį, todėl jis yra puikus specialistas. Jo įvadinė kalba buvo rimta ir konkreti, įvestos naujos taisyklės. Tiesa, negaliu jų atskleisti. 

– Kas yra stipriausi Lietuvos varžovai grupės etape?

– Stipriausi varžovai yra serbai. Tačiau ir buvusios Jugoslavijos komandos gali nustebinti. Prieš makedonus juk dar nesame laimėję. Nepamirštame, ką jie mums padarė ir dabar jau būtinai reikia prieš juos laimėti. 

– Su kuriuo iš rinktinės narių eitumėte į karą?

– Su visais eičiau į karą, nes šis Europos čempionatas bus mūsų karas. Jeigu reiktų paminėti, tai aišku, kiekvienas jaučiasi saugus su mūsų kapitonu Robertu Javtoku. 

– Kurį krepšininką Jums buvo sunkiausia dengti?

– Per mano karjerą man sunkiausia buvo dengti Tony Parkerį. Jis tikrai yra įspūdingas krepšininkas. Amerikiečių rinktinėje visi yra stiprūs, todėl asmenybių išskirti net nereikia.

– Jūsų šypsena labai graži, kieno ji – tėčio ar mamos?

– Močiutės.

M.Pocius – apie būsimą klubą 2013-2014 metų sezone.

„Ispanijos krepšinio lygos finale jau žinojau, jog paliksiu Madridą, nes kontraktas su „Real“ buvo pasirašytas tik dviem metams.

Kitame sezone pirmenybę teiksiu Ispanijos klubams, niekas nesiginčys, jog Ispanijos krepšinio lygis yra aukštas. Kalbos apie rungtyniavimą „Žalgiryje“ neturi pagrindo, todėl nenorėčiau daugiau apie tai kalbėti.“

... apie pasirinkimą rungtyniauti 7-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

„Mano tėtis buvo profesionalus krepšininkas, todėl nuo pat mažų dienų ėjau į tėčio atstovaujamo klubo rungtynes. Augau su šiuo numeriu, todėl žaisdamas Šarūno Marčiulionio krepšinio mokykloje pasirinkau 7-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.“ 

... apie ryšius su rinktinės nariais sezono metu.

„Palaikiau ryšį su daugeliu – Mindaugu Kuzminsku, Robertu Javtoku, Jonu Mačiuliu, Mantu Kalniečiu. Tiesa, žaidžiant klube nėra to laiko įsijungti „skype“ ir nuolatos kalbėti su komandos draugais. Susirašome trumpomis žinutėmis ir taip palaikome ryšį.“ 

... apie Lino Kleizos naująją šukuoseną.

„Galbūt visai komandai reikėtų taip, kaip Linui Kleizai, nusikirpti. Dėmesio, aišku, į tai labai niekas nekreipė, bet mes, lietuviai viską sugebame pastebėti ir apšnekėti.“

VIDEO: Martyno Pociaus interviu

------------------------------------------------------------------------------------------------

Buvęs Madrido „Real“ ekipos narys M.Pocius praėjusį sezoną išgyveno ne geriausius laikus. Čiurnos traumą didžiąją sezono dalį gydęsis gynėjas apie žaidimą aikštelėje turėjo pamiršti, o ir prieš traumą gaunamo žaidybinio laiko kiekis karališkame klube lietuvio tikrai neturėjo džiuginti.

Vėl tvirtai atsistojęs ant kojų krepšininkas prisijungė prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nuo pat pirmosios pasiruošimo stovyklos, su naujomis viltimis – ne tik padėti mūsų šalies rinktinei Europos čempionate Slovėnijoje, bet ir susirasti naują klubą. M.Pociumi domisi ir didžiosios Lietuvos komandos – Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius