Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubą dublį pelnęs Jonas Valančiūnas pažadino Lietuvą pergalei prieš Suomiją – 83:66

Šeštadienio vakarą Klaipėdoje Lietuvos krepšinio rinktinė antrą kartą pasirengimo Pasaulio čempionatui cikle susitiko su Suomijos krepšininkais ir dar kartą įsitikino, kad suomiai lengvai nepasiduoda. Du kėlinius rimtai lietuvių puolimą griovusi Suomijos rinktinė trečiajame liko apstulbinta po Jono Valančiūno reidų ir galiausiai nusileido lietuviams.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Lietuva – Suomija 83:66 (13:18, 27:21, 29:16, 14:11)

Pirmajame kėlinyje suomiai, matyt, supykdyti namuose patirto pralaimėjimo, rimtai grasino lietuvių gynybai ir puikiai šaudė iš toli. Rungtynių pradžioje rezultatas buvo net 8:0 suomių naudai, bet su kamuoliu apsipratę lietuviai iki kėlinio pabaigos sumažino skirtumą iki penkių taškų – 13:18.

Antrajame kėlinyje lietuviai parodė daug daugiau veržlumo ir sugebėjo likviduoti suomių susikrautą pranašumą iki vieno taško. Trečiojo kėlinio viduryje lietuviai surengė spurtą ir su Jonu Valančiūnu priešakyje įrodinėjo, kad šeimininkai pergalės neatiduos. Ketvirtojo kėlinio pradžioje šešis taškus iš eilės pelnę suomiai dar bandė atsitiesti, bet į aikštelę sugrįžus Mantui Kalniečiui žaidimą ir vėl diktavo lietuviai ir rungtynes užbaigė solidžiai.

Lietuviai pataikė 26 baudos metimus iš 30-ies, kol suomiai rinko tik du baudos metimus iš dviejų.

Dviem rodikliais lietuviai aiškiai pranoko savo varžovus – baudos metimais. Lietuviai pataikė 26 baudos metimus iš 30-ies, kol suomiai rinko tik du baudos metimus iš dviejų. Lietuviai atkovojo ir kur kas daugiau kamuolių – 40 prieš 23 suomių.

Suomijos rinktinė prarado du krepšininkus dėl pražangų – M.Nuutineną ir E.Murphy. 

Rezultatyviausias buvo tik šią savaitę prie rinktinės prisijungęs Jonas Valančiūnas. Uteniškis beveik per 28 minutes surinko 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas

Puikias rungtynes sužaidęs Mindaugas Kuzminskas pridėjo 17 taškų. 13 taškų pelnęs Simas Jasaitis pataikė tris tritaškius iš trijų. 12 taškų surinko ir 8 kamuolius atkovojo Paulius Jankūnas.

Šioms rungtynėms Jonas Kazlauskas neregistravo Darjušo Lavrinovičiaus, Renaldo Seibučio, Artūro Gudaičio ir Šarūno Vasiliausko.

Suomijoje vykusiose rungtynėse šeimininkai mūsiškiams surengė iki šiol sunkiausią egzaminą, tačiau Lietuva nugalėjo varžovus 90:81 (26:14, 20:24, 25:22, 19:21).

Lietuvos rinktinė: J.Valančiūnas 20 (11 atkv.kam.), M.Kuzminskas 17, S.Jasaitis 13 (3/3 tritašk., 4 atkv.kam.), P.Jankūnas 12 (8 atk.kam.), M. Pocius 8, A.Kavaliauskas 4 (4 atkv.kam.), K.Lavrinovičius 3, M.Kalnietis 2 (11 rez.perd.), J.Mačiulis 2, D.Motiejūnas 2, D.Gailius ir A.Juškevičius taškų nepelnė.

Suomijos rinktinė: G.Lee 20, E.Murphy 14, A.Lehtas 10, T.Rannikkas 6, M.Koivistas 6, S.Huffas 5, H.Mottola 3, T.Kotti 2.

Ketvirtasis kėlinys: Lietuva – Suomija 83:66 (13:18, 27:21, 29:16, 14:11)

40 min. Per likusį laiką suomiai jau nesugebėjo rimčiau pasipriešinti ir pralaimėjo 17 taškų skirtumu.

36 min. Po J.Valančiūno ir P.Jankūno dvitaškių suomiai vėl krito į duobę – 79:61

34 min. Suomijos rinktinė prarado jau antrą krepšininką dėl pražangų limito – M.Nuutineną ir E.Murphy. Tuo tarpu, Simas Jasaitis smeigė trečią tritaškį – 75:61

33 min. Suomiai trečiąjį kėlinį pradėjo šešiais taškais – 69:61

Trečiasis kėlinys: Lietuva – Suomija 69:55 (13:18, 27:21, 29:16)

30 min. Trečiajame kėlinyje tikrą spurtą surengę lietuviai susikrovė 14 taškų pranašumą.

28 min. Po E.Murphy tritaškio skirtumas sumažėjo iki 13 taškų – 63:50

27 min. Suomijos rinktinės gynyba visiškai išsibalansavo ir leido lietuviams džiaugtis dviem tritaškiais iš eilės – 63:47

26 min. Paulius Jankūnas pelnė tritaškį ir lietuviai po sėkmingos atkarpos jau turėjo aštuonių taškų pranašumą – 55:47

25 min. M.Kuzminsko tritaškis persvėrė rezultatą lietuvių naudai. Po S.Jasaičio dviejų taškų iš po krepšio lietuviai jau turėjo keturių taškų pranašumą – 51:47.

23 min. Po suomių dvitaškio ir vieno M.Kuzminsko baudos metimo suomiai toliau neatleido spaudimo ir pelnė dar du taškus.

22 min. Trečiąjį kėlinį pradėjo M.Kuzminsko dvitaškis. Netrukus G.Lee pelnė du dvitaškius ir persvėrė rezultatą, bet tuomet antrąjį savo tritaškį pataikė S.Jasaitis.

Antrasis kėlinys: Lietuva – Suomija 40:39 (13:18, 27:21)

20 min. K.Lavrinovičiaus pataikė tritaškį, į kurį suomiai atsakė tuo pačiu ir vėl minimaliu rezultatu išsiveržė į priekį. Paskutinės atakos metu J.Valančiūnas įspūdingu dėjimu persvėrė rezultatą – 40:39

18 min. J.Valančiūnas pelnė net šešis taškus iš eilės ir sumažino lietuvių atsilikimą iki trijų taškų – 33:36.

16 min. Du baudos metimus pataikė Mantas Kalnietis. Suomiai atsakė sėkminga ataka. J.Valančiūnas pataikė gražų dvitaškį, bet jį tuoj pat užgožė dar vienas, jau šeštas suomių tritaškis – 29:36

15 min. Suomiai rinko keturis taškus iš eilės, tačiau Martynas Pocius atsakė vos antruoju lietuvių tritaškiu. G.Lee pataikė metimą iš po krepšio – 24:29

14 min. M.Koivisto pataikė dar vieną suomių tritaškį ir išlygino rezultatą – 21:21.

13 min. Po dviejų minučių pertraukos dar du baudos metimus pataikė M.Kuzminskas ir išlygino rezultatą. Iškart po to A.Kavaliauskas puikiai perdavė kamuolį ir M.Kuzminskas dvitaškiu persvėrė rezultatą lietuvių naudai – 20:18

11 min. Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo daug sėkmingiau. Mindaugas Kuzminskas pataikė dvitaškį ir pridėjo tikslų baudos metimą – 16:18.

Pirmasis kėlinys: Lietuva – Suomija 13:18

10 min. Tris minutes abi komandas nesugebėjo pelnyti taškų ir tik kėlinio pabaigoje Paulius Jankūnas baudų metimais pelnė du taškus. Tuo pačiu atsakė ir suomiai, kurie po pirmojo kėlinio turėjo penkių taškų pranašumą.

7 min. Jonas Mačiulis sumetė du baudos metimus. S.Jasaitis pridėjo dvitaškį ir lietuviai mažino atsilikimą iki penkių taškų – 11:16

6 min. S. Huffas pataikė jau trečiąjį suomių tritaškį, o Simas Jasaitis metė ir pataikė lietuvių pirmąjį. Iškart po to T. Rannikko dar kartą taikliai atakavo iš toli – 7:16.

5 min. Pirmą kartą šiose rungtynėse suveikė J.Valančiūno ir D.Motiejūno tandemas. Po JV perdavimo iš po krepšio taškus pelnė D-Mo – 4:10.

4 min. Iškart po pasitarimo greitą ataką surengė lietuviai, kuri baigėsi pirmiaisias Jono Valančiūno taškais iš po krepšio. Suomiai atsakė dvitaškiu – 2:10.

3 min. Kitos atakos metu jau taikliai iš toli atakavo E. Murphy, o lietuviai ir toliau darė klaidas perduodant kamolį ir leido G.Lee įmesti. Suomiai pirmavo 8:0, J.Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės.

2 min. Lietuviai rungtynes pradėjo kiek sutrikę, klaidą padarė Donatas Motiejūnas ir T.Rannikko tritaškis atidarė suomių taškų sąskaitą.

Startinis Lietuvos rinktinės penketas: Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Martynas Pocius, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius