Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIBA vadovas Patrickas Baumannas nenusileis: „Himnams skirtas laikas tikrai nesikeis“

Apie Lietuvos himno iškraipymą paklaustas Tarptautinės krepšinio asociacijos (FIBA) generalinis direktorius Patrickas Baumannas teigė, kad ir ateityje taisyklės nesikeis. Anot FIBA vadovo, jis nemato galimybių skirti daugiau laiko prieš krepšinio rungtynes atliekamiems nacionaliniams valstybių himnams, tad jie ir toliau skambės sutrumpinti arba nukirpti.
Patrickas Baumannas
Patrickas Baumannas / Pauliaus Cuberos nuotr.

„Jūs turite puikų himną, tačiau jis yra truputį per ilgas. FIBA rungtynėse naudojame tą patį protokolą kaip olimpinėse žaidynėse, kur himnui skiriama 75 sekundės. Ne tik jūsų himnas yra per ilgas“, – portalui 15min.lt sakė FIBA generalinis sekretorius P.Baumannas.

Nors FIBA vadovas teigia, kad himną galima groti tik 75 sek., tačiau ne vienos valstybės, tarp jų ir Lietuvos himnas užtrunka iki 100 sekundžių. Nors mūsų „Tautiška giesmė“ į šį laiką įsiterpti nespėja, tačiau FIBA nežada duoti nė sekundės daugiau.

„Nemanau, kad taisyklės gali būti keičiamos. Yra protokolas, prie jo prisitaikiusios televizijos, sportininkai. Niekas nenori, kad žaidėjams reikėtų stovėti per ilgai arba kad televizija programą pradėtų per anksti. Nemanau, kad tai keisis ir skirsime daugiau laiko, tikrai ne 105 ar 120 sekundžių – to nebus“, – sakė P.Baumannas.

Pasaulio krepšinio čempionato grupių etape Gran Kanarijoje prieš pirmas Lietuvos rungtynes su Meksika skambėjo visas mūsų šalies himnas, tačiau vėliau ši „klaida“ buvo ištaisyta. Visose likusiose rungtynėse tiek Gran Kanarijoje, tiek Barselonoje ir Madride sirgaliai girdėdavo tik pirmus tris „Tautiškos giesmės“ posmus, o paskutinį sugiedodavo patys.

Niekas nenori, kad žaidėjams reikėtų stovėti per ilgai arba kad televizija programą pradėtų per anksti. Nemanau, kad tai keisis ir skirsime daugiau laiko, tikrai ne 105 ar 120 sekundžių – to nebus

Pakeisti šios situacijos neišėjo nei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovams, nei Užsienio reikalų ministerijai (URM), kuri oficialiu raštu kreipėsi į čempionato organizatorius. FIBA užsispyrimo niekas nepalaužė.

„Kaip į sieną – FIBA turi šimtus būdų, švelniai tariant, argumentuoti, kodėl nebus grojamas visas Lietuvos himnas. Kažką gali pakeisti tik Užsienio reikalų ministerija, tačiau abejoju, ar FIBA klausys. Belieka viena išeitis – įrašyti pagreitintą mūsų himno versiją, kuri įtilptų į tas 100 sekundžių. Bet ar spės jį giedoti sirgaliai, kaip jis atrodys, ar nebus kaip dainelė“, – prieš savaitę 15min.lt sakė M.Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius