Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hanno Mottola: vis dar žaidžiu tik dėl rinktinės ir vaikų, kurie didžiuojasi manimi

Hanno Mottolai šio pasaulio čempionto metu sueis 38 metai. Jis neturi klubo, yra iškentęs virtinę traumų, tačiau abejonių, ar žaisti Suomijos rinktinėje – neturi. Buvęs žalgirietis sako, kad noras atstovauti savo šaliai – vienintelis dalykas, jį motyvuojantis dar žaisti krepšinį.
Hanno Mottola
Hanno Mottola / AFP/„Scanpix“ nuotr.
 

„Man didelė garbė būti šios rinktinės kapitonu. Tai 20-ieji mano mano metai su rinktine, ir tai man reiškia labai daug“, – teigia H.Mottola. Dar 2008 metais jis buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau būtent noras žaisti rinktinėje ir privertė jį persigalvoti.

„Tai mano tikroji komanda. Tai mano klubinė komanda. Tai mano, kaip profesionalo, komanda. Tai mano komanda visomis prasmėmis.  Per paskutinius šešis metus patyriau daugybę rimtų traumų. Turėjau dvi peties, dvie Achilo sausgyslės operacijas... Mano klubiniai sezonai dėl to tapo labai trumpi. Vienintelis dalykas, kuri veda mane pirmyn – žaidimas su šia komanda“.

H.Mottola teigia tai darantis ir dėl vaikų. „Kai žaidžiau Eurolygoje ir NBA, mano vaikai buvo maži ir nesuprato, ką veikia jų tėtis. Dabar jiems stebėti, kaip tėtis žaidžia, reiškia pasididžiavimą. Jie bus Ispanijoje kartu su kitais 8000 suomių sirgalių ir sirgs už komandą. Man labai svarbu, kad jie didžiuojasi savo tėčiu“, – kalbėjo H.Mottola.

Tiesa, čempionatą suomiai pradėjo ne itin sėkmingai – čempionei JAV rinktinei nusileido 55:114.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius