Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 22 /21:30

Jonas Kazlauskas: „Buvo šiek tiek nervų“

Įdomūs trenerio sprendimai, keisti Lietuvos krepšinio rinktinės penketai ir kelios minutės nervų akistatoje su Irano komanda. Taip galima būtų pasakyti apie penktadienio dvikovą Slovėnijos sostinėje Liublianoje, kurioje Lietuvos rinktinė kontroliniame mače įveikė Iraną 80:67.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai buvo 12-oji lietuvių pergalė kontroliniuose mačuose. Mūsų rinktinė, kuri rengiasi po 8 dienų startuosiančiam Pasaulio krepšinio čempionatui Ispanijoje, dar nepralaimėjo nė vienos akistatos iš planuotų 14-os rungtynių. Rinktinės treneris Jonas Kazlauskas tikino, kad per rungtynes su iraniečiais sprendė uždavinius ne nugalėti, o leisti pažaisti mažiau kovojusiems krepšininkams.

„Šitos rungtynės turėjo atskirą planą. Norėjome duoti pažaisti žaidėjams, kurie yra mažiau žaidę. Davėme pažaisti tiems, kurie dar neįsivažiavę, kurie dar turi pajausti žaidimą. Sudėtis aikštėje nebuvo tokia, kokios reikalavo situacija. Buvo šiek tiek nervų, tačiau kontroliavome situaciją. Vis dėlto, noriu pasakyti, kad šis mačas labiau buvo treniruočių pobūdžio“, – teigė po pergalės prieš Iraną mūsų šalies ekipos strategas J.Kazlauskas.  

Davėme pažaisti tiems, kurie dar neįsivažiavę, kurie dar turi pajausti žaidimą. Sudėtis aikštėje nebuvo tokia, kokios reikalavo situacija.

Paulius Jankūnas, kuris įmetė 6 taškus į Irano ekipos krepšį, tikino, kad pabėgti nuo iraniečių padėjo sėkminga gynyba mačo pabaigoje.

„Treneris ir sakė, kad šios rungtynės tokios ir turėjo būti. Pradžioje pabėgome į priekį, o po to nustojome žaisti agresyviai. Tuo pasinaudoję varžovai mus vėl prisivijo ir visas rungtynes išlaikė apie dešimties taškų atsilikimą. Daug problemų mums sukėlė aikštės gynyba, todėl manau, kad per treniruotes dar turėsime padirbėti ties šiuo klausimu. Žinoma, pabaigoje gerai sužaidėme gynyboje ir tai lėmė pergalę. Džiugu, kad laimėjome. Pažaisti gavo ir mažiau rungtyniaujantys krepšininkai, o lyderiai pailsėjo. Pergalė yra pergalė“, – konstatavo P.Jankūnas.

Kalbėdamas apie šeštadienio akistatą su Slovėnijos rinktine, kurią Kaune prieš kelias dienas mūsiškiai sunkiai įveikė 80:76, P.Jankūnas: „Rungtynės su jais jau Kaune buvo įtemptos, o čia bus dar sudėtingesnės. Jie žais namuose, prie savų žiūrovų bei teisėjų, rungtyniaus su dviguba energija. Bus aukšto tempo rungtynės.“

Tuo tarpu Martynas Pocius tikino, kad dvikova su Iranu parodė, kad komanda nenusiteikė rimtai kovai ir lengvabūdiškumas Pasaulio čempionate gali kainuoti pralaimėjimą.

„Turime visus keturis kėlinius atiduoti širdį, nes kol kas rungtynės dar nieko nelemia, bet Pasaulio čempionate už tokį atsipalaidavimą galima labai skaudžiai nukentėti. Ten kiekviena pergalė bus labai svarbi. Mes turime pasidaryti išvadas iš tokių rungtynių ir keliauti pirmyn“, – kalbėjo M.Pocius.

Slovėnija ir Lietuva žais vienoje Pasaulio čempionato D grupėje ir kontroliniame mače grumsis šetadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius