Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Gerai, kad turime tą trečiąjį kėlinį“

Turėjęs būti lengvas pasivaikščiojimas Pasaulio krepšinio čempionato D grupės antrame mače su Afrikos čempionais Angolos krepšininkais tapo rimtu išbandymu mūsų ekipai – du kėlinius niekaip negalėjusi atitrūkti, Lietuva tai padarė ir vėl trečiajame ketvirtyje, kai pabėgo 59:49. Iki tol mūsų komandai Angolos atstovai lipo ant kalnų, o antrojo kėlinio viduryje angoliečiai pirmavo 6 taškų skirtumu. Galiausiai Lietuva įveikė Angolą 75:62.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Sunkios buvo rungtynės. Tačiau aš ir nemaniau, kad jos bus lengvesnės už kitas. Nenoriu teisintis, tačiau būtent tokiame mače reikalingos asmenybės. Pas mus dar daug jaunimo, kuris labai greitai supyksta, ieško teisybės, skiria tam labai daug energijos – kovoja su vėjo malūnais. Tai kenkia koncentracijai. Bet iš to mokomės, manau, su kiekvienomis rungtynėmis bus vis geriau“, – apie sekmadienio dvikovą kalbėjo rinktinės treneris J.Kazlauskas.

– Kas lėmė pergalę?

– Pradėjome gražiai, tačiau tikėtis, kad mums leis labai gražiai žaisti ir užbaigti, buvo nesąmonė. Jie perėjo prie jėgos žaidimo. Per pertrauką pasikalbėjome su žaidėjais apie mūsų stipriąsias puses. Tai pakeitė vaizdą aikštelėje į gerąją pusę.

– Ir vėl viską lėmė trečiasis kėlinys. Tai jau ne pirmą kartą.

– Gerai, kad turime tą trečiąjį kėlinį, gerai, kad žaidėjai išklauso patarimų. Tačiau tikrai visada nebus tų gerųjų trečiųjų kėlinių. Tai ne pasiteisinimas, tačiau mes kalbame apie kartų kaitą, apie jaunus krepšininkus Donatą Motiejūną, Joną Valančiūną. Varžovai juk taip pat analizuoja mūsų žaidimą. Bet mes turime tuos jaunus žaidėjus, jie motyvuoti, turime gana ilgą vienodo pajėgumo žaidėjų suolą ir galime laviruoti sudėtimi. Iš to ir susideda pergalės.

– Donatas Motiejūnas gavo nedidelę traumą?

– Tokių susižeidimų buvo ir bus. Kai laimi, tokios traumos neskauda. Pradeda skaudėti, kai pralaimi.

– Ar reikalinga ekipai dienos pertrauka, ar įsivažiavusiai komandai būtų geriau žaisti be pertraukos?

– Sunku pasakyti, ar naudinga laisva diena. Tikrai nesame pavargę. Buvo kalbėta, kad mes žaidėme daug draugiškų rungtynių ir esame pavargę, tačiau tai nėra tiesa. Jeigu pažiūrėtumėte, tai mūsų pagrindiniai žaidėjai sužaidė po 8–9 mačus, vidutiniškai aikštėje praleisdami po 20 minučių, todėl tikrai nesame pavargę.

Aišku, mus paveikė Manto Kalniečio netektis. Dabar Šarūnas Vasiliauskas ir Adas Juškevičius paragavo įžaidėjo duonos, todėl per tą laisvą dieną galės nusiraminti. Kalbėsimės su jais, rodysime vaizdo įrašų analizę.

 

VIDEO: Jono Kazlausko interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius