Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Kol nebuvo 20 taškų skirtumo – teisėjavimas buvo nesuprantamas“

Po Lietuvos pralaimėjimo Pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje JAV komandai treneris Jonas Kazlauskas pyko ant mačo teisėjų. Anot stratego, mačo arbitrai ne visas situacijas traktavo vienodai, o tol, kol amerikiečiai neturėjo triuškinamos persvaros, švilpė nesuprantamai.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

– Treneri, kas atsitiko komandai trečiajame kėlinyje?

– Matyt, kad nesame pasirengę tokiai įtampai ir stresui, kai reikalinga maksimali koncentracija. Pirmoje pusėje lyg ir atrodė, kad užčiuopėme žaidimo gijas, tačiau po pertraukos neatlaikėme, ir blogai, kad leidome save daužyti.

– Kodėl taip nekrito tritaškiai metimai?

– Galbūt koją pakišo įtampa, gal ta neįprasta gynyba. Kai žaidėjas turi kamuolį rankose, jis  varžovo atakuojamas kiekvieną akimirką. Pražanga ar ne pražanga – kartais teisėjai to netoleruoja, kartais toleruoja. Esame dar nepatyrę ir labai išmuša iš ritmo ta baimė, kad kamuolys bus išmuštas.

VIDEO: Jonas Kazlauskas; "Blogai, kad leidomės daužomi"

– Kodėl buvo tiek daug neigiamų emocijų, techninių pražangų?

– Matome, kokia yra pagarba JAV komandai. Kai aš paklausiau, už ką techninė pražanga, man atsakė, kad mūsų „suoliukas“ jau keturis kartus buvo pašokęs, nors buvo įspėti. Tačiau jų atsarginiai krepšininkai lygiai taip pat šokinėja, treneris kalbasi su teisėjais. Bet mes gauname techninę pražangą. Iš viso, kol nepasidarė minus 20 taškų, teisėjavimas buvo, atvirai sakant, sunkiai suprantamas.

– Donatas Motiejūnas sužaidė prastai, tačiau nustebino Mindaugas Kuzminskas.

– Taip, iš Donato tikrai tikėjomės daugiau. Šiandien buvo tokios specifinės rungtynės, labai norėčiau, kad ir kitose rungtynėse Mindaugas taip žaistų.

– Pauliui Jankūnui viskas gerai?

– Koja peršviesta, lyg ir nėra didelių problemų.

– Kas dabar svarbiausia?

– Reikia kuo greičiau užmiršti šias rungtynes ir pasirengti kitoms. Laukia kova dėl trečiosios vietos ir reikės kuo geriau sužaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius