Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas: „Mano planas mače su naujazelandiečiais nepavyko“

„Sveikinu varžovus su geromis rungtynėmis. Tai labai specifinė komanda, kuri puikiai žaidžia vienas prieš vieną, gerai meta tritaškius, Pirmoje mačo pusėje mes visiškai nesusitvarkėme su užduotimis“, – po sunkios sekmadienio pergalės kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis
Jonas Kazlauskas ir Simas Jasaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Daugiau kaip 37 mačo minutes varžovus besivijusi ir galiausiai tai padariusi Lietuvos rinktinė iškovojo vieną sudėtingiausių pergalių pasirengimo Pasaulio krepšinio čempionatui cikle. Be Donato Motiejūno ir Mindaugo Kuzminsko žaidę lietuviai Kauno „Žalgirio“ arenoje 85:79 (18:23, 19:18, 18:17, 30:21) palaužė Naujosios Zelandijos krepšininkus, nors dar trečio kėlinio viduryje atsiliko 13 taškų skirtumu. Mūsiškiams tai buvo devintoji pergalė iš eilės pasirengimo cikle ir antroji per dvi turnyro Kaune dienas.

„Turėjome apsiginti nuo tritaškių – neapsigynėme, turėjome aiškią ūgio persvarą, tačiau varžovai po dviejų kėlinių buvo atsikovoję 26 kamuolius, o mes tik 10. Tai kažkokia katastrofa. Tai, ką planavau prieš rungtynes, nepavyko, teko po dviejų kėlinių viską keisti“, – kalbėjo 99-ąją pergalę per karjerą su rinktine laimėjęs J.Kazlauskas.

Jau ne pirmą kartą yra problemų su kova dėl atšokusiais kamuoliais po krepšiais. Kodėl?

– Šiame pasirengimo cikle buvo momentų, kai mes nepralaimėjome kamuolių po krepšiu, tačiau šiandien buvo katastrofiška padėtis. Nenoriu visko suversti nusiteikimui. Tai nėra pasiteisinimas.

– Sakoma, kad žaidžiant daug rungtynių, visada būna  tos blogosios, kurios leidžia suprasti ką nors daugiau apie komandą. Ar šiandien buvo tos blogosios?

- Galėsime pasakyti tada, kai sužaisime visus kontrolinius mačus. Visada bijau blogų rungtynių. Žinoma, kai laimi daug kartų, gal ir treneris mažiau reiklus pasidaro.

– Ar galima sakyti, kad neįvertinote varžovų?

– Nemanau, kad neįvertinome. Naujoji Zelandija gerai žaidė ir vakar su slovėnais. Be to, esu daug kartų su jais susidūręs, kai treniravau Kinijos rinktinę. Tai labai specifinė komanda. Jiems šiandien dar ir sekėsi: pataikė metimus paskutinėmis sekundėmis, tritaškius nuo vienos kojos. Tai reiškia, kad mes nebuvome maksimaliai geri ir todėl nesugebėjome to išvengti.

 

VIDEO: Lietuvos ir Naujosios Zelandijos rungtynės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius