-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Valančiūnas žino Meksikos rinktinės pagrindinę grėsmę: „Aš žaidžiau prieš juos“

Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienį per pietus sportavo „Gran Canaria“ arenos treniruočių salėje ir pasidalijo mintimis apie pirmąsias pasaulio krepšinio čempionato rungtynes su Meksika. Jonas Mačiulis ir Jonas Valančiūnas akcentavo varžovų komandos priekinės linijos žaidėjus bei NBA lygoje rungtyniaujančius krepšininkus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Meksikos rinktinėje yra du stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje NBA rungtyniaujantys žaidėjai – vidurio puolėjas Gustavo Ayonas ir įžaidėjas Jorge Gutierrezas – tačiau J.Valančiūnas pirmiausia pažymėjo „centro“ žaidimą.

„Komandoje yra ir aukštų, ir greitų krepšininkų, keli rungtyniauja NBA, tad bus nelengvas mačas. Taip, NBA esu žaidęs prieš juos abu. Vidurio puolėjas yra tikrai neblogas krepšininkas, juodadarbis, gerai kovojantis dėl atšokusių kamuolių, mokantis išpildyti derinį du prieš du“, – apie tiesioginį konkurentą būsimosiose rungtynėse kalbėjo J.Valančiūnas.

Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis teigė, kad su treneriais Meksikos rinktinės žaidimo dar itin neanalizavo – tai bus daroma vakarinėje treniruotėje. Tuo tarpu J.Mačiulis pripažino, kad pirmasis turnyro varžovas – paslaptingas ir nenuspėjamas.

„Tai paslaptingas varžovas ne tik jums, bet ir mums – kasdien su jais nežaidžiame. Kiek rodo vaizdo įrašai, tai yra subalansuota komanda, turinti gerų metikų, galinčių pataikyti tritaškius – ir skubotus, ir poziciniame žaidime. Turi jie ir jėgos po krepšiais, tad yra gerai subalansuota komanda, su kuria žaidžiant reikės atiduoti daug jėgų“, – pasakojo J.Mačiulis.

Paklausti apie Manto Kalniečio traumą ir rinktinės žaidimą be jo, abu nacionalinės ekipos Jonai teigė, kad laiko atgal neatsuksi, tad rinktinė privalo gerai žaisti ir be vieno lyderių.

„Aišku, labai gaila, kad jo nėra, tai buvo vienas svarbiausių žmonių. Tikiu, kad  mano susižaidimas su Adu ir Šarūnu prilygsta susižaidimui su Mantu“, – teigė J.Valančiūnas.

Pasak J.Mačiulio, komandos įžaidėjų patirties pasaulio čempionatui užteks: „Žaidimo labai nekeičiame ir nesirengiame to daryti, žiūrėsime, kaip seksis pirmose rungtynėse ir kokios silpnosios pusės atsivers po jų. Mūsų įžaidėjai turi pakankamai patirties, yra rungtyniavę ne tik LKL, bet ir stipriose užsienio lygose, manau, kad jie sugebės pakeisti Mantą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius